Connect with us

Svensk MMA

Nermin Hajdarpasic återvänder för ny match i Oktagon!

Publicerat


Nyheter

Nermin Hajdarpasic återvänder för ny match i Oktagon!

Publicerat 11 februari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den svenske lätt tungviktaren Nermin Hajdarpasic (4-1) är nu klar för en ny match i stororganisationen Oktagon! Hajdarpasic kommer att ta sig an slovakiske Robin Fosum (2-1) den 15 april på Oktagon 41 i Tjeckien. 

Läs mer: Samuel Bark möter obesegrade mästaren i helgen – här är allt du behöver veta

Från boxning till MMA

Hajdarpasic är boxare i grunden som vunnit SM i amatörboxning samt silver i de nordiska mästerskapen. 

Efter att bara ha tränt MMA i några månader gjorde Hajdarpasic MMA-debut mot den forne landslagsfightern Salif Diop på Fight Club Rush (FCR), och vann via knockout i den andra ronden.

Därefter besegrade Hajdarpasic turkiske Fatih Aktas via ett jämnt delat domslut. Det ledde till ett möte med rivalen Irman Smajic. Efter en hätsk uppbyggnad i kanske den största hatmatchen i svensk MMA möttes de på FCR 10. Hajdarpasic segrade slutligen via brutal knockout i den tredje ronden.

Därefter slog Hajdarpasic Aktas i en returmatch, vilket bäddade för den forne boxningsmästarens debut i Oktagon. Hajdarpasic ställdes mot Alexander Poppeck, som tog ner svensken tidigt och avslutade matchen via TKO. 

Fosum förlorade sin proffsdebut i februari 2020 via TKO i den tredje ronden. Sedan dess har han radat upp två raka knockoutsegrar i Oktagon, senast mot Abdoul Sow i maj förra året. 

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter