Connect with us

Svensk MMA

Nina Back skriver historiskt kontrakt med Battle of Botnia

Publicerat


Nyheter

Nina Back skriver historiskt kontrakt med Battle of Botnia

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Patrik Persson

Gävletalangen Nina Back (1-1) kommer numera kunna ses betydligt mer i Battle of Botnia (BoB)! 

Det har nu blivit officiellt att Back signerat ett flermatcherskontrakt med BoB. Det är den första gången en kvinnlig fighter signerat ett sådant kontrakt med en svensk MMA-organisation.

― Jag är otroligt glad för denna möjlighet och ser framemot vad 2024 har att erbjuda. Detta håller mig aktiv och bygger mitt eget varumärke. Det är dessutom väldigt roligt att få göra det inför den norrländska publiken, säger Back.

Enligt Backs manager Andres Viracca avser kontraktet ter matcher i BoB med syfte att leda Gävlefightern till en titelchans. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Vann storslaget med fin submission

Back är en av Sveriges mest erfarna A-klassfighters med hela fem silvermedaljer i mästerskapen i amatör-MMA. 

I september gjorde Back proffsdebut mot rivalen Josefine Modig på Fight Club Rush 17 men förlorade på submission i den första ronden. 

Därefter återvände Back storslaget i sin debut i BoB där hon ströp ut britten Indy Briar i rond ett. 

Därefter signerade Back till managementbolaget Viracci Sports Management och öppnade upp om sina ambitioner som fighter.

– På både kort och lång sikt tror jag detta samarbete kommer hjälpa mig att kunna ta karriären till nästa nivå, berättade Back. Jag har en dröm om att en dag kunna leva på sporten och ta mig hela vägen till någon av de främsta internationella organisationerna för att konkurrera uppe i toppen. Med rätt personer runtomkring mig kommer jag kunna förvandla drömmar till verklighet.

BoB 9 är inbokat för Boden den 24 februari, det är ännu inte klart om Back kommer gå match på galan. 

Läs mer

Vad förväntar du dig utav Nina Back i Battle of Botnia?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter