Connect with us

Svensk MMA

Örebrofightern Hamid Sadid tillbaka för bortamatch mot meriterad dansk

Publicerat


Nyheter

Örebrofightern Hamid Sadid tillbaka för bortamatch mot meriterad dansk

Publicerat 22 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Sverige och Danmark har haft en lång rivalitet genom historian och den rivaliteten kommer att fortsätta i MMA-buren! Det blev nyligen klart att Örebro Fight Gyms Hamid Sadid (1-2) bokats för ett möte med Sherwan Khalil (1-0)!

Mötet kommer att ske på MMA Galla: Roskilde; Danmarks största MMA-organisation, den tredje september. 

Läs mer

Var nära på att skrälla mot två toppfighters 

Sadid tränar till vardags med kraftpaket som Rahmads Stromanis och Malin Hermansson. Han har ständigt sökt de tuffaste utmaningarna och har inom A-klass-MMA slagit Basir Safdari och Tobias Bohlin med flera. 

Han gjorde sin proffsdebut på Brave CF 37 i augusti 2020 och knockade Seyedmasud Darake i den första ronden. 

Därefter bokades han för huvudmatch mot hemmafavoriten Robert Nyström på Wolf Fight Promotion 3 drygt ett år senare. Sadid inledde starkt, sänkte sin motståndare, och var nära på att avsluta tidigt återigen. Nyström lyckades dock vända, sänkte istället Sadid, och avslutade via TKO. 

Därefter ställdes Sadid mot den stigande stjärnan Alexander Lööf på Fight Club Rush 10. Det blev en jämn tillställning som gick tiden ut. Efter tre ronder segrade Lööf slutligen via domslut, men Sadids insats och potential var uppenbar. 

Danske Khalil härstammar från Syrien och har gått A-klassmatcher i respekterade organisationer some Cage Warriors Academy och han har även mött den norska A-klasstjärnan Afrim Thaqi.

Han gjorde sin proffsdebut på MMA Fight Night Denmark i maj i år där han besegrade Ulrich Agbessi via domslut. 

Hur går det för Hamid Sadid mot Sherwan Khalil? 

Annons

Fler Nyheter