Connect with us

Senaste nytt

Sadibou Sy är med och lanserar PFL Africa: ”Jag är så stolt”

Publicerat

Sadibou Sy PFL Africa Francis Ngannou

Igår lanserades officiellt PFL Africa och med på presskonferensen fanns den svenska PFL-stjärnan och före detta PFL-mästaren Sadibou Sy.

PFL Africa är en del av MMA-organisationens expansion, som sedan tidigare även har lanserat PFL Europe och PFL Mena (Middle East/North Africa). PFL Africa är tänkt att köra igång under nästa år och ligan kommer, precis som de andra, att baseras på PFL:s turneringsformat. Fighters tävlar först under en så kallad ”regular season” och har sedan playoffs där vinnaren slutligen tar hem en stor prispott.

Sadibou Sy, vars familj har rötter i Senegal, var märkbart stolt över att vara en del av organisationens expansion. Den svenska PFL-stjärnan tror att den nya ligan kan öppna många dörrar för lokala talanger och ser fram emot att tävla i Afrika framöver. Med stolthet över sin bakgrund ser Sy stora möjligheter för afrikanska fighters.

– Det är otroligt att vara här. Fantastiskt att få vara en del av det här, sade Sadibou Sy. Det känns overkligt om jag ska vara ärlig. Jag hörde talas om det för ett par år sedan och nu är vi äntligen här, på väg att lansera. Sporten kommer att växa. Jag är så glad att vara här.

– Jag kommer definitivt att tävla i Afrika, och vi ska till Dakar också. Jag kommer definitivt att säga till PFL att vi måste åka till Senegal.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Professional Fighters League (@pflmma)


MISSA INTE


Sadibou Sy vann PFL-titeln 2022

Sadibou Sy har tävlat i PFL sedan 2018 och kom att vinna deras miljonturnering i weltervikt 2022. Efter sin seger kom han att åka till Senegal.

– Det var väldigt viktigt för mig att åka tillbaka till Senegal för att träffa folk och inspirera dem , sade Sy på presskonferensen. De behöver se att det är möjligt. Många frågade, ”Hur kan jag följa i dina fotspår? Vad kan jag göra?”. Jag hade problem att ge dem ett rakt svar. Jag är så stolt över att idag kunna säga, ”Vi har PFL Africa. Du kommer att kunna slåss, du kommer att kunna förtjäna din plats, du kommer att kunna tävla, du kommer att kunna bli världsmästare en dag”. Jag är så stolt över att vara del av detta.

I ett pressmeddelande kunde MMA-organisationen utannonsera att den före detta UFC-mästaren Francis Ngannou kommer att agera ordförande för PFL Africa. Han var tänkt att göra sin MMA-debut för organisationen tidigare i år men har ägnat sig åt två uppmärksammade boxningsmatcher och drabbades sedan av en familjetragedi då hans son dog.


Följ Maximum Sports på Facebook och Instagram för de senaste nyheterna inom svensk kampsport