Connect with us

Svensk MMA

Sakhi ”Machete” Qambari vinner fjäderviktstiteln i första ronden!

Publicerat


Nyheter

Sakhi ”Machete” Qambari vinner fjäderviktstiteln i första ronden!

 

By Sofia Gembel

Foto: Chris Önnerby

En ny fjäderviktsmästare skulle krönas på Allstars Fight Night (AFN) 4 när Sakhi ”Machete” Qambari från Allstars och finske Hama Dara ställdes mot varandra. 

Matchen började med ett relativt lugnt tempo där de hittade distansen och delade ut en del sparkar. De tog det sedan vidare till burens galler där vi fick se grappling. 

De tog ner matchen på mattan och följde upp med mer grappling. Machete ställde sig sedan upp och delade ut en del slag mot Dara. Machete tog därefter tag i Daras ben, och slängde runt det för att sedan snyggt och smidigt ta sig ner och ta ett benlås på Dara som fick honon att tapa ut. 

Sakhi ”Machete” Qambari vinner via submission i första ronden, och denna vinst innebär även att han vann bältet i fjädervikt! 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Hade 2-0 mot Allstars innan AFN 4

Qambari äntrade matchen med tre raka segrar i ryggen. Efter att ha förlorat sin proffsdebut mot Wasi Adeshina förra sommaren äntrade ”Machete” vinstkolumnen med en seger över Eryk Walecki

Därefter vann Qambari två raka matcher på submission i den första ronden i AFN. 

Dara hade en skakig inledning på proffskarriären med förluster i sex utav sina sju första matcher. Därefter mötte Dara Allstars David Olsak på AFN 2 och vann på submission. 

Endast en vecka senare tog Dara emot Abdurakhman Nasrutdinov – också från Allstars – i Finnland och vände en tuff första rond för att sedan segra i den andra ronden via submission.

Dara hann vinna en till match på submission men förlorade sedan ett domslut mot Lucas Pereira i finska CAGE. 

Läs mer

Vad tyckte du om Sakhi ”Machete” Qambari vs Hama Dara? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter