Connect with us

Svensk MMA

Samuel Bark sågar forna mästaren – efter uttalandena: ”PINSAMT”

Publicerat

Samuel Bark UAE Warriors Maximum Sports

Den 18 maj kom svenska MMA-talangen Samuel Bark att ta ytterligare ett stort steg i sin karriär då han tog hem fjäderviktstiteln i UAE Warriors. Han gjorde det genom att besegra den före detta UFC-fightern Ali AlQaisi i huvudmatchen på UAE Warriors 50 i Abu Dhabi.

I titelmatchen försökte AlQaisi att använda sig av sin brottning för att få övertaget mot svensken, men Bark visade prov på förbättrad brottning och kunde försvara nedtagningar och ta sig upp gång på gång. Medan Bark försökte att pressa framåt så nöjde sig AlQaisi med att försöka undvika svensken, något som störde Bark till den punkt att han hånade honom för inaktivitet under matchens gång.

Det verkade inte som att AlQaisi var intresserad av att slåss medan Bark ville bjuda publiken på action. Bark landade knän i clinch och en armbåge som öppnade upp ett sår på den försvarande mästaren. Medan AlQaisi tappade momentum så kunde Bark istället fortsätta pressa framåt och avslutade matchen starkt.

Efter fem ronder så hade samtliga domare Bark som vinnare med siffrorna 48-47 och ”Sammon Decker” kunde utnämnas till ny fjäderviktsmästare i UAE Warriors. Vad ingen hade kunnat förutspå var dock att AlQaisi skulle försöka få titelmatchen ogiltigförklarad.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av MMA 101 بالعربي (@mma101_ar)

Läs mer: Samuel Bark vann världstiteln – trots skadan: ”Om UFC ringer slåss jag med en hand”

AlQaisi försöker få titelmatchen mot Samuel Bark upphävd

I ett inlägg till sina hundratusen följare kom AlQaisi för några dagar att meddela att de lämnat in ett officiellt klagomål till UAE Warriors. Detta ledde till att UAE Warriors genomförde en utredning av klagomålen där de fann att Bark hade landat otillåtna slag, men att det inte var avsiktliga. Den tekniska kommittén från UAE Warriors kom därmed att officiellt upprätthålla Barks titelvinst.

Det har dock inte hindrat AlQaisi från att fortsätta att anklaga svensken för otillåtna slag, något som nu fått Bark att ge sin före detta motståndare ett svar på tal. I ett videoinlägg på Instagram så sågar svensken den före detta UAE Warriors-mästaren AlQaisi, allt medan han håller bältet som han tog ifrån honom.

– AlQaisi, du klagade på en armbåge som inte ens satt i bakhuvudet, skriver Samuel Bark. Man kan tydligt se att den landar på sidan. Istället för att försöka ta denna seger ifrån mig så skulle du ha kämpat mot mig i buren när du hade chansen. Istället sprang du iväg och kämpade för ditt kära liv i 25 minuter.

– Att man ens har mage att vilja att den här kampen ogiltigförklaras är pinsamt. Ta denna förlust som en man, för jag har hört att detta inte är första gången du försöker överklaga matcher. Tro inte för att du är känd i den regionen att de gör vad du vill, det funkar inte så. Du kan inte förvänta dig att vinna en match när du slåss på det sättet.

I videon så säger Bark att han tycker att AlQaisi går för långt och att han helt enkelt inte gjorde tillräckligt för att vinna matchen. Bark ses nu som nästa svensk som kan ta steget över till UFC. Han har 2021 samlat ihop ett matchfacit på 10-2 och vunnit matcher i organisationer som Cage Warriors, Oktagon och UAE Warriors.

Se hela videon och inlägget med Samuel Bark här nedan:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Samuel Bark (@samuelbark)