Connect with us

Svensk MMA

Svenska MMA-mästaren skriver på för stororganisation!

Publicerat

Jonny Touma. Foto_ Steve Bonhage


Nyheter

Svenska MMA-mästaren skriver på för stororganisation!

Publicerat 6 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Återvänder efter karriärens första förlust som proffs

Jonny Touma. Foto_ Steve Bonhage

Nu är äntligen den svenska supertalangen Jonny Touma (3-1) på väg tillbaka!

Touma meddelade nyligen att han skrivit på för stororganisationen UAE Warriors! Enligt uppgifter till Maximum Sports är det dock inte ett exklusivt kontrakt, vilket innebär att Touma även kommer kunna tävla utanför UAE Warriors.

 

     View this post on Instagram           

 

A post shared by Jonny Touma (@jonny.touma)

LÄS OCKSÅ:

Vann årets svenska MMA-match 2021

Touma blev svensk mästare i A-klass-MMA år 2020 och hade innan dess framgångsrikt representerat det svenska MMA-landslaget.

Han gjorde proffsdebut mot Moheb Azizi på Brave CF 38 i augusti 2020 och vann ett solkalrt enhälligt domslut. Därefter besegrade han Ilaz Zabelaj på Fight Club Rush (FCR) 8 i en väldigt underhållande match.

Efter sin andra raka seger ställdes Touma mot Västeråsstjärnan Zoran Milic på FCR 9 i en match som blev ett fullständigt krig. Herrarna kämpade i tre actionspäckade ronder och i slutändan tilldelades Touma ett delat domslut och segrade i vad som röstades fram till årets bästa match 2021.

Sist han var aktuell var på FCR 10 där han mötte den trefaldige spanska MMA-mästaren Hecher Sosa. Spanjoren fick en rivstart på matchen och träffade med ett flygande knä som sänkte Touma. Sosa följde upp med slag och gav Touma sin första förlust som proffs via TKO.

Det är ännu inte klart när Touma debuterar för UAE Warriors men enligt källor till Maximum Sports sker det under sommaren, förmodligen i juli.

Vem borde Jonny Touma möta i UAE Warriors?

Annons

Fler Nyheter