Connect with us

Hetast Just Nu

Tobias Harila gör comeback till Fight Club Rush!

Publicerat


Nyheter

Tobias Harila gör comeback till Fight Club Rush!

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

Presskonferensen inför Fight Club Rush (FCR) 19 ägde precis rum och en riktig bomb till nyhet har precis nått publiken: Tobias ”Bad Intention” Harila (12-4) är nu klar för comeback på FCR 20!

I skrivande stund har Harilas motståndare ännu inte annonserats, men enligt uppgifter till Maximum Sports är det en fighter från de brittiska öarna som är van vid stora organisationer.

Eventet äger rum på Rocklunda Arena i Västerås och kommer bli FCR:s största och mest påkostade gala hittills.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Råkade ut för horribel skada

Harila gjorde proffsdebut i maj 2018 och byggde snabbt upp ett rykte som Sveriges nya knockoutkung, inklusive tre matcher i FCR samt stora segrar i Brave och Superior Challenge.

Det ledde så småningom till ett kontrakt med Cage Warriors där Harila knockade Aiden Stephen i den första ronden. Därefter upplevde Harila blandade resultat men inledde en vinstsvit i slutet på 2022.

I sitt senaste framträdande ställdes Harila mot James Hendin i huvudmatchen på Cage Warriors 160. Hendin tog ned Harila upprepade gånger och kontrollerade matchen med sin brottning. I den tredje ronden bröt Harila sin arm när han försökte stoppa nedtagningen och förlorade på teknisk knockout.

Presskonferensen i Solna

Utöver den stora nyheten om Harila som släpptes på presskonferensen, var det även annat som hände och sades.

På galan som äger rum imorgon är det rekordmånga matcher på kortet. I och med att det brukar vara en del avhopp säkrade FCR upp med många matcher. Jörgen Hamberg berättade även att det bara är några få biljetter kvar, och att det antagligen kommer bli slutsålt imorgon.

Det fanns en del frågor om vad organisationen tänker om framtiden. FCR har tankar om att organisera fler galor per år, men några av dom i mindre format med mindre bur och som inte sänds på UFC Fight Pass. Med primärt fokus att boka fighters från Skandinavien.

De har även tankar om att FCR ska komma till andra städer, som exempelvis Malmö.

Raymond Johansson ställde Hamberg frågan om Göteborg finns med på kartan för framtida galor. Hamberg svarade att de stänger inga dörrar och vi får se i framtiden hur det blir. Johansson sa då:

   – Du ser vad Nabbe Malki gör i Stockholm, låt mig visa vad jag gör i Göteborg.

Och syftade på mängden publik Nabbe drar till FCR. Vilka städer hade du velat att FCR kom till?

Det brusade upp

Några som det hettade till mellan var Baysangur Makaev och Erik Wahrolen. Dom tränade ihop för några år sedan och imorgon ställs dom mot varandra i buren.

 

     Visa detta inlägg på Instagram           

 

Ett inlägg delat av FRONTKICK.ONLINE 📲 (@frontkick.online)

 

Läs mer

Vem borde Tobias Harila möta på FCR 20?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter