Connect with us

Svensk MMA

Zebaztian Kadestam ställs mot en av Europas hetaste fighters!

Publicerat


Nyheter

Zebaztian Kadestam ställs mot en av Europas hetaste fighters!

Publicerat 28 februari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den svenske forne ONE-mästaren Zebaztian ”The Bandit” Kadestam (14-7) är nu redo för sitt tuffaste test hittills: ett möte med Roberto ”Robocop” Soldic (20-3)!

Mötet äger rum på ONE Fight Night 10 i Colorado, USA, fredag den femte maj. Galan toppas av med det tredje mötet mellan Demetrious Johnson och Adriano Moraes.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Obesegrad i sina åtta senaste matcher

Kadestam vann ONE-titeln i november 2018 och hann med ett titelförsvar innan han förlorade mellanviktsbältet via domslut mot Kiamrian Abbasov.

Därefter hamnade ”The Bandit” i en tung svacka där han förlorade ytterligare två matcher, men han återvände till vinstkolumnen i februari förra året med en brutal knockout över Valmir da Silva

Sist han var aktuell inledde Kadestam en ny vinstsvit efter att ha knockat Iuri Lapicus i den första ronden med en grov uppercut. 

Soldic är en av Europas överlägset bästa och hetaste MMA-talanger. Han har varit dubbelmästare i den polska stororganisationen KSW och äntrar mötet med sju segrar samt en ogiltigförklarad match i bagaget. 

Efter att ha avslutat fighters som Michal Materla och Mamed Kahlidov gjorde Soldic sin debut i ONE. Dessvärre slutade mötet med Murad Ramazanov i kontrovers då Soldic fick en spark i skrevet som var så illa att matchen fick brytas och ogiltigförklaras. 

Läs också:

Hur slutar Roberto Soldic vs Zebaztian Kadestam? 

ANNONS

Fler Nyheter