Connect with us

svenska fighters

Amir Malekpour vinner tredje raka i Cage Warriors efter tre ronder av krig!

Publicerat

 

Nyheter

Amir Malekpour vinner tredje raka i Cage Warriors efter tre ronder av krig!

By Sebastian Vendel-Martinez

Den svenske flugviktaren Amir Malekpour (RECORD) återvände nyligen på Cage Warriors 163 mot den italienske forne titelutmanaren Dylan Hazan (RECORD).

Efter en kort slagväxling blev Malekpour nedtagen snabbt, han koplade en giljotin men britten tog sig ur och höll sig i topposition. De tog sig upp på fötterna där det var relativt jämnt men Malekpours vänster träffade fint.

Den andra ronden var relativt jämn på fötterna innan Creasy fick in en klockren nedtagning. Malekpour fick dock ett fint svep vilket så småningom ledde till att de tog sig upp på fötterna igen.

Bägge fighters var märkbart trötta i den tredje ronden men Malekpour var före i nästan varje slagväxling och dominerade ronden fullständigt. Creasy var på hal is och var nära på att bli avslutad medan Malekpour gjorde allt ham kunde för att sänka sin motståndare.

Efter full tid gick det till poängdomarna som utnämnde Malekpour till segrare via majoritetsdomslut med siffrorna 29-27, 30-26, 28-28.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

EM-guldmedaljör

Malekpour är en erfaren representant av det svenska MMA-landslaget och han har vunnit ett flertal titlar, bland annat ett EM-guld.

Det var något ojämnt i inledningen av proffskarriären för Malekpour, som varvade vinster och förluster i sina fyra första matcher.

Sedan 2022 är Malekpour obesegrad med tre segrar samt en ogiltigförklarad match där han säkrat imponerande segrar över Mack Promanée samt Florian Doskja i sin debut i Cage Warriors.

Läs mer

Vad tyckte du om Amir Malekpour på Cage Warriors 163?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter