Connect with us

Nordiska/skandinaviska fighters

Tobias Söderberg klar för bortamatch mot finsk topptalang!

Publicerat

Tobias Söderberg


Nyheter

Tobias Söderberg klar för bortamatch mot finsk topptalang!

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

Svenske Tobias Söderberg (1-1) är nu redo för nästa match och kommer ta sig till Finland för att möta hemmafavoriten Niko ”Hunter” Aikonen (2-1-1)!

Matchen äger rum på CAGE 62 i Helsingfors, Finland, lördag den 27 april. 

Hittills har inga andra svenskar bokats för den finska galan där flera andra fighters som David Jacobsson, Abdurakhman Nasrutdinov och Robert Nyström tävlat. 

Söderberg känner sig självsäker inför matchen och är väl förberedd för vad Aikonen har att erbjuda. 

– Jag ser verkligen fram emot matchen på Cage, berättar Söderberg. Vi vet att Niko är en duktig striker som har mycket kraft bakom sina slag. Vi har scoutat honom väl och vi vet att hans brottning inte är så bra och det är något jag kommer nyttja. Jag kommer plocka ned honom, ta position och slå ut honom, that’s it!

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

En av Sveriges mest erfarna amatörer 

Söderberg har tävlat länge inom A-klass-MMA med matcher mot Raymond Johansson, Wasiu Adeshina, Robert Nilsson och många fler. Han har dessutom representerat det svenska MMA-landslaget framgångsrikt. 

I december 2022 tog Söderberg klivet till proffs på Wolf Fight Promotion (WFP) 5 där han besegrade Tobias Wallberg via submission. 

Därefter färdades Söderberg till Norrland för att möta Mattias Henriksson och fick se sig besegrad via submission trots en stark inledning. 

Aikonen är en meriterad före detta finsk MMA-mästare och representant av det finska MMA-landslaget som gjorde sin proffsdebut mot Andrian Murug i april förra året. Matchen slutade oavgjort men Aikonen såg till att lämna poängdomarna utanför ekvationen med en knockout i den första ronden. 

Sedan dess har Aikonen förlorat via domslut mot spanske Manuel del Valle men kommer senast från en knockoutvinst över Anderson Luiz

Läs mer

Vem vinner mellan Tobias Söderberg och Niko Aikonen? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter