Connect with us

svenska fighters

Freddy Castro öppnar upp om storsegern: ”Många ville att jag skulle förlora”

Publicerat


Nyheter

Freddy Castro öppnar upp om storsegern: ”Många ville att jag skulle förlora”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

I helgen drabbade Freddy ”Krueger” Castro Gonzalez och Nasim ”The Matrix” Kazem samman i en returmatch, den här gången i huvudmatchen på Muay Thai for Life (MTFL) 7.0!

Den första gången de möttes var i Kasims hemstad Göteborg på MTFL 2.0, då var det Castro som kammade hem segern via ett jämnt, delat domslut. De möttes i Castros hemstad Stockholm i returmatchen men matchen var inte alls lika jämn den andra gången. 

Castro glänste från start, öste på med stora kombinationer och öppnade upp ett sår i motståndarens ansikte tidigt. 

Efter fem blodiga ronder var det inget snack om saken: Castro stod som segrare via ett solklart enhälligt domslut.

Castro, som numera är baserad i Thailand, öppnade upp efter matchen om hur viktigt och stort det var att vinna i sin hemstad. 

– Det känns fantastiskt att tävla i min hemstad, framför min familj, mina vänner och mitt team, sade Castro i vinstintervjun. Shoutout till mitt team, Venum, jag vet att ni tittar, detta är för er!

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Trodde han skulle skulle åka ner!”

När Castro väl hade satt tempot och höll i taktpinnen så var det intensivt och blodigt. Med långa slagserier och skoningslös press tågade Castro framåt och stressade sin motståndare. 

Medan Kazem visade ett lejonhjärta så pressades han ständigt bakåt från Castro, som knappt tog ett steg bakåt. Castro hade utvecklats markant sedan det första mötet, vilket hans prestation var bevis på. 

– Efter den första matchen så visste jag att han är tuff och slår hårt men han mötte mig som jag var den unga Freddy på väg upp, men nu känner jag till mina vapen bättre, min kropp är starkare, jag visste att jag kunde skruva upp hettan och att han inte skulle klara det länge, fortsatte Castro. Men han är en tuff jävel, jag träffade honom med allt, vissa gånger trodde jag att han skulle åka ner men han gjorde inte det! Men jag visste att om jag behöll rytmen och gjorde min grej och dansade så skulle han inte kunna hitta mig.

Castro har en fightingstil som är mycket provokativ och hans personlighet matchar. Stockholmaren säger precis vad han känner utan att skräda orden och efter en tidigare genomförd intervju fick Castro kritik för sitt utmanade av Linus Bylander

Det gjorde enbart segern ljuvare för Castro, då han kunde motbevisa alla tvivlare. 

– Många av er sa ”nej, Freddy fixar inte det denna gången,”jag vet att många ville att jag skulle förlora, men jag förlorar aldrig, jag vinner alltid, ge mig allihopa! Jag måste säga, jag försöker vara ödmjuk men jag kan inte, jag är för soldado för det. Men det är en fajt, jag måste medföra det här, jag måste ta intensiteten, jag tänkte köra långsamt sabai sabai, men folk vill se den riktiga skiten och detta är just det!

Huvudmatchen på MTFL 7.0 var Castros framemotsedda och efterlängtade comeback till Sverige efter att ha bott och tävlat i Thailand under flera månader. 

Det innebar att hela Castros familj, hans barndomsvänner och de som stöttat hans kampsportsresa från start kunde närvara.

Stöder från hans nära och kära gav Castro extra vind i sina segel vilket ledde till en övertygande seger. 

– Detta är för de [Östberga], de som alltid trott på mig. Många ville inte tratt jag skulle gå så här långt men jag säger till dig, detta är bara början, vi kommer gå så mycket längre jag kommer ta med hela staden till toppen, Östberga!

Castro kommer att återvända till Thailand i veckan, men den storslagna segern på hemmaplan är något han lär bära med sig resten av livet. 

Läs mer

Vem borde Freddy Castro Gonzalez möta härnäst? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter