Connect with us

Exklusivt

Smilla Sundell siktar på specialmatch i ONE Championship – vill möta MMA-mästaren!

Publicerat

Smilla Sundell ONE Championship Maximum Sports

Svenska ONE Championship-stjärnan Smilla Sundell har inga planer på att sakta ned. Den 19-åriga Muay Thai-talangen var senast i ringen den 4 maj då hon besegrade ryskan Natalia Diachkova i en brutal match.

Diachkova bjöd på en tuff utmaning men ”The Hurricane” Sundell lyckades finna avslutet i andra ronden med en skur av hårda slag och knän. Det var Sundells trettonde match utan förlust men tyvärr är hon inte längre bälteshållare i stråviktsklassen – trots att hon aldrig förlorat!

Inför matchen mot Diachkova kom nämligen Sundell att missa viktgränsen inför titelmatchen, något som ledde till att ONE Championship tog ifrån henne bältet på invägningsdagen.

– Jag är väldigt ledsen över att jag inte klarade det igår, sade Smilla när det stod klart att hon mist sin titel. Jag försökte verkligen mitt bästa. Men jag är lång. Ja, vi kanske gör en returmatch i framtiden om bältet, men just nu fokuserar jag på den här matchen

Det var ett tufft bakslag för det svenska teamet, som dock fick något av en upprättelse när hon kunde avsluta ryskan. Nu väntar Team Smilla Sundell på att ONE Championship-chefen Chatri Sityodtong ska öppna upp en högre viktklass för fighters i Sundells situation.


LÄS MER: Smilla Sundell stoppar ryska utmanaren med brutal TKO

Smilla Sundell tänker dock inte att bara sitta och vänta på att ny viktklass ska öppna upp för henne. Istället tänker hon hålla sig aktiv och hon smider redan nya planer.

Det stod nyligen klart att hennes vän och träningskamrat, ONE Championship-mästaren Stamp Fairtex, hade skadat sig inför sin titelmatch mot Xiong Jing Nan på ONE 168 den 6 september. Matchen var en kamp om MMA-titeln i stråvikt, samma viktklass som Sundell höll Muay Thai-titeln i. Nu säger Team Smilla Sundell att de vill ta chansen att hoppa in och ersätta Stamp Fairtex på ONE 168 i Denver, Colorado, USA.

I en exklusiv intervju till Maximum Sports berättar Team Sundell att de utmanar den kinesiska mästaren ”The Panda” Xiong i en specialmatch, likt den som Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson gick mot Rodtang Jitmuangnon i mars 2022.

Det skulle i sådana fall betyda att den första och tredje ronden skulle vara under ONE:s Muay Thai-regler, medan den andra och fjärde ronden skulle utkämpas under ONE:s MMA-regler.

– Jag har tränat MMA och BJJ i olika omgångar mellan mina matcher, sade Smilla Sundell till Maximum Sports. Jag har ganska bra grunder, minst lika bra som Xiong har i Muay Thai. Jag tror det hade blivit en riktigt underhållande fight eftersom vi båda är bra strikers. Skulle inte det bli av så hoppas vi på en titelmatch i stråvikt mot Ekaterina Vandaryeva i USA!

Annons