Connect with us

Hetast Just Nu

Bernardo Sopai brutalt stoppad i UFC debuten ​

Publicerat

 

Nyheter

Bernardo Sopai brutalt stoppad i UFC debuten

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

Allstars Training Centers supertalang Bernardo Sopai (11-3 ) gjorde i natt debut i UFC mot brasilianske Vinicius de Oliveira (20-2 )!

Sopai tog för sig direkt i första ronden och lyckades ta ner brassen två gånger. Mot slutet av första ronden landade han fin ground-and-pound.

I första halvan av andra ronden var det bara Sopai hela vägen. Efter att ha tagit ner sin motståndare landade han hård slag och hotade med en submission. Oliveira lyckades dock mirakulöst vända på matchen och avslutade den andra ronden starkt.

Sopai såg mycket trött ut mellan den andra och tredje ronden, och brassen startade sista ronden starkt med både sparkar och tunga slag.

När Sopai backade mot buren tog Oliveira sats och landade ett brutalt hoppknä som sänkte Allstarsfighters direkt. Domaren avbröt matchen omedelbart.

Tog matchen på kort varsel

Sopai fick knappast de bästa förutsättningarna då han hoppade in på cirka en veckas varsel för att ta matchen. Innan det blev klart med UFC var Sopai bokad för att försvara sin bantamviktstitel i AFN.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Sopai har sina rötter i Albanien men är numera baserad på Allstars i Stockholm. med en dominant vinst över Tariq Ismail, följt av en oerhört jämn poängförlust mot Francesco Nuzzi.

Därefter blev Sopai bantamviktsmästare i Fight Club Rush (FCR) efter att ha knockat Karlen Minasian och försvarade titeln med en viral knockout över Julien Lopez. Sopai blev sedan fråntagen titeln efter en dispyt mellan hans team och FCR.

Sedan började Sopai tävla i AFN och mötte brasilianske Geovane Vargas om den vakanta titeln i bantamvikt och vann via TKO i den första ronden.

Läs mer

Vad tyckte du om hur Bernardo Sopai presterade i UFC?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter