Connect with us

UFC

Brottningsfenomenet utmanar Khamzat: ”Han kanske inte är den bästa”

Publicerat


Nyheter

Brottningsfenomenet utmanar Khamzat: ”Han kanske inte är den bästa”

Publicerat 28 september, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

I natt segrade brottningsstjärnan Bo Nickal (3-0) i Dana Whites Contender Series (DWCS) och han utmanade svenske Khamzat Chimaev direkt! 

Nickal är en av USA:s mest hyllade atleter inom fristilsbrottning. Han har vunnit ett flertal NCAA-tävlingar samt även ett U23-VM. Det krävdes endast 52 sekunder för Nickal att avsluta motståndaren Donovan Beard i natt i DWCS. 

Efter segern utmanade Nickal Khamzat. 

– Om UFC vill; ge mig den svenska killen, sade Nickal. Han kanske inte ens är den bästa killen, eftersom han inte klarar vikten, men om det blir av så tar jag honom. 

Endast 26 år gammal och med några av de främsta brottningsmeriterna som skådats av en fighter på väg in i UFC så har Nickal onekligen en ljus framtid. 

Läs mer

Dana White: ”Låt oss inte bli galna”

Trots att Nickal imponerat stort och avslutat alla sina motståndare i den första ronden så var UFC:s vd Dana White inte lika hajpad på idén om att ställa honom mot Khamzat. 

– Låt oss inte bli galna här, sade White om en potentiell match mellan Nickal och Khamzat. Det är roligt, vi höll på att matchmäkla idag och vi pratade om Khamzat och hans möjligheter och hur jävla bra han var.

– Man testar inte honom mot rankad talang, fortsatte White. Man tar in honom precis som man tar in vilken talang som helst. Vi bygger upp honom och ger honom matcher. Problemet är att det inte finns några enkla matcher här. Detta är inte som boxning.

White fortsatte att hylla Nickal, som nu har två segrar i DWCS. Med tanke på att både Nickal och Khamzat är extremt skickliga brottare finns det potential för en klassisk match. 

Nickal tävlar i mellanvikt och Khamzats framtid är förmodligen i den viktklassen, även om hans senaste UFC-matcher varit avsedda för weltervikt. 

Om Nickals och Khamzats vägar korsas i UFC så lär det dock inte bli inom kort. 

Vill du se Bo Nickal mot Khamzat Chimaev? 

ANNONS

Fler Nyheter