Connect with us

Senaste nytt

Chandler erbjuden titelmatch – men får nobben av Islam Makhachev

Publicerat

Michael Chandler Conor McGregor Islam Makhachev UFC MaximumSports

UFC:s lättviktsmästare Islam Makhachev är ute efter en ny utmanare, men han litar inte på Michael Chandler som motståndare.

Makhachev var senast i oktagonen den 1 juni då han avslutade Dustin Poirier på UFC 302. Det har nu gått en månad och Makhachev säger att han är redo att boka in sin nästa utmanare. Många gissar på att det blir förstarankade Armand Tsarukyan men hans senaste problem med sportkommissionen kan komma att sätta käppar i hjulet. Tsarukyan är för närvarande är avstängd och bötfälld för en incident på UFC 300 där han attackerade en person i publiken.

Skulle Tsarukyan uppfylla kraven från sportkommissionen NSAC så kommer han att få chansen att tävla på nytt den 12 oktober, men det ser ut som att UFC ser sig om efter alternativ. Enligt Chandler så har han nämligen blivit erbjuden att möta Makhachev i en kamp om lättviktstiteln i oktober.

– Jag har blivit erbjuden Makhachev i oktober, skrev Michael Chandler. Men om Conor McGregors lilltå är redo i september så låt oss köra i The Sphere. (Det blir den) största galan i sportens historia!


MISSA INTE


Vem kommer Islam Makhachev att möta i sin nästa UFC-match?

Chandler var inbokad att ta sig an Conor McGregor under UFC 303 men ”The Notorious” McGregor blev tvungen att dra sig ur på grund av en skadad tå. Sedan dess har både Chandler och McGregor varit aktiva på sociala medier och diskuterat sina framtidsplaner. McGregor gav nyligen en uppdatering där han antydde att han hade ett ”nytt datum” att utannonsera.

Makhachev är dock inte intresserad av att möta Chandler, något han gjorde klart och tydligt då han svarade på sin UFC-kollegas utmaning.

– Mannen, du är opålitlig, svarade Makhachev. En tweet från din herre och du springer iväg. Mästaren behöver en riktig motståndare.

En annan person som är ute efter match är Dustin Poirier, som verkar ha bestämt sig för att åtminstone gå en match till innan han pensionerar sig. ”The Diamond” Poirier skrev ”en till” på X och kom därefter att utmana Makhachev. Även Poirier kom dock att få kalla handen från Makhachev.

När Chandler lade sig i fick han i sin tur en känga från Poirier, som avslutade Chandler på UFC 281 i november 2022. Chandler har inte tävlat sedan den matchen och har just nu tre förluster under sina fyra senaste matcher.

 

Vilka vill du se mötas i UFC:s lättviktsklass?