Connect with us

UFC

Ex-mästaren siktar på ny titelchans – trots usla statistiken

Publicerat

 

Nyheter

Ex-mästaren siktar på ny titelchans – trots usla statistiken

Publicerat 7 februari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Det har nu gått snart två år sedan Chris Weidman, UFC:s mellanviktsmästar mellan 2013-2015, bröt benet i en grotesk olycka i ett möte med Uriah Hall.

Rehabiliteringen har uppvisat blandade resultat men nu verkar Weidman, 38, vara på bättringsväg. Weidman har dessutom höga ambitioner för sin återkomst till UFC.

I en intervju med Ariel Helwani under The MMA Hour berättade Weidman att han siktar på att säkra en ny titelchans vid återkomst.

– Jag återvänder inte för att vara en B-fighter eller en grindvakt eller något sådant, berättade Weidman. Jag genomgick detta helvetet för att inte återvända sådär. Jag kommer tillbaka för att försöka ta vad som är mitt, försöka vinna bältet.

Läs mer: Maximum Sports går ihop med Frontkick och Käftsmällspodden!

”Kommer chocka världen”

Weidman berättar att han planerar att möta någon rankad i UFC:s topp 15, sedan någon i topp fem, och sedan göra sit förtjänat av en titelchans.

– Jag kommer chocka världen igen, konstaterar Weidman. Det finns inte många som tror att jag kan återvända och det får igång mig.

Just nu talar dock statistiken emot Weidmans ambitioner.

Sedan han förlorade titeln mot Luke Rockhold via brutal TKO har Weidman endast vunnit två utav sina åtta följande matcher. Inte bara det men han har blivit brutalt avslutad via knockout eller TKO i varenda förlust.

Allt kan hända i MMA, men Weidman har onekligen oddsen emot sig.

Tror du att Chris Weidman kan bli UFC-mästare igen?

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter