Connect with us

UFC

Dana White bekräftar: Anthony Smith behöver opereras efter helgens skada

Publicerat


Nyheter

Dana White bekräftar: Anthony Smith behöver opereras efter helgens skada

Publicerat 3 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu är det bekräftat: Anthony ”Lionheart” Smith har en fraktur i sitt ben till följd av sin match på UFC 277 och kommer behöva opereras. 

Smith mötte den glödheta dagestaniern Magomed Ankalaev i den första matchen på huvudkortet. Matchen var något händelselös inledningsvis men när den första ronden var över var det uppenbart att något hade hänt med Smiths ben, då han berättade för sin hörna att han kände en skada. 

Inte långt  in i den andra ronden hamnade Smith på marken efter en misslyckad nedtagning och blev avslutad kort därefter.

Trots att UFC:s vd Dana White sa att Smiths ben inte var brutet efteråt så rättade han sig efter nattens Dana Whites Contender Series (DWCS). 

– Han bröt sitt ben. Hans ben var brutet, sade White efter DWCS. De hittade frakturen till slut och jag antar att det var på ett konstigt ställe. Svårt att hitta. Han satt där och ifrågasatte sig själv typ: ”Vad fan är det för fel på mig? Det känns som mitt ben är brutet. Jag känner min kropp.”

– Så som jag ser det så blev han sparkad så jävla hårt att han trodde hans ben var brutet, vet ni vad jag menar? Man kan föreställa sig det. Men han hade faktiskt ett brott i sitt ben som kommer kräva operation. Jag ville få ut detta för hans skull, eftersom jag var den som sa att det inte var brutet. 

Läs mer

Vinstsviten bruten efter helgens förlust

Smith, 34, satt på en tre matcher lång vinstsvit inför UFC 277 – alla segrar säkrade i den första ronden. ”Lionheart” avslutade Devin Clark via submission, följde upp med en TKO-vinst över Jimmy Crute och besegrade sedan Ryan Spann via en rear naked choke. 

Förlusten mot Ankalaev blir tuff för Smith, som är rankad på femteplats i divisionen. Han hade brutit sig loss från en två matcher lång förlustsvit och hoppades på att säkra en ny titelchans. 

Nu är en titelchans alldeles för långt ifrån för att konkretisera och när Smith väl kan återvända till buren lär landskapet i lätt tungviktsdivisionen vara väldigt annorlunda. 

Vem borde Anthony Smith möta när han återvänder till MMA?

 

Annons

Fler Nyheter