Connect with us

svenska fighters

Jack Hermanssons lyckorus efter segern: ”Går inte att beskriva”

Publicerat


Nyheter

Jack Hermanssons lyckorus efter segern: ”Går inte att beskriva”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

I helgen kunde den svensk-norske UFC-mellanviktaren Jack ”The Joker” Hermansson (24-8) säkra en storslagen och oerhört viktig seger efter fem tuffa ronder mot den stigande amerikanska talangen Joe Pyfer

Det var Hermanssons första match i UFC sedan december 2022 men det blev ingen enkel sådan. Den hårt-slående amerikanen Pyfer inledde starkt och pressade Hermansson i de två första ronderna.

I de senare ronderna lyckades dock Hermansson lägga in en högre växel och han kämpade sig in i matchen igen för att sakta men säkert ta över den.

Efter full tid utnämndes Hermansson till segrare via enhälligt domslut och känslorna flödade efteråt. I ett öppenhjärtigt meddelande på sociala medier öppnade Hermansson upp om hur han kände efter den stora vinsten.

– Seger! Det har varit en lång frånvaro men äntligen är vi tillbaka, skrev Hermansson. Tillbaka med vinsten! Det går inte att beskriva hur mycket ert stöd betyder för mig! Tack så jättemycket för alla lyckönskningar och allt grattande. Det var massor med skit som slog oss, som vanligt, men vi höll huvudet högt för vi visste att vi kunde göra det!

– Jag är tacksam för alla underbara människor jag har i mitt liv och stöder de ger mig under min resa. Nora som alltid ör dör för mig och ger mig stöd under de bra och dåliga dagarna.

– Ett stort tack till mina coacher också, de som aldrig tvivlar på vad jag är kapabel till. De som alltid är där för mig och pushar mig till att bli den bästa fightern jag kan bli… Detsamma kan sägas om mina träningskamrater. Utan er är jag ingenting.

– Jag hade inte kunnat njuta av denna resan om det inte vore för alla fantastiska MMA-fans därute. Jag kämpar för er! Tack för att ni backar mig och hejar på  mig. Sverige och Norge ni är speciella för mig.

Hermansson fortsatte med att tacka alla sina sponsorer, nära och kära .

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

En väsentlig seger

När Hermanssons seger över Pryfer sätts i sitt sammanhang är det lätt att förstå varför det betydde så mycket. 

Sist ”The Joker” vann var under sommaren 2022 när han besegrade Chris Curtis via domslut. Därefter skulle Hermansson ha mött veteranen Derek Brunson, men på grund av en skada ställdes han istället mot den hårdhänte georgiern Roman Dolidze

Hermansson blev avslutad via teknisk knockout i den andra ronden och planerade att återvända under sommaren 2023 i en huvudmatch mot Brendan Allen. Dock drog Hermansson på sig en skada och tvingades dra sig ur matchen. 

Just skador och inställda matcher har präglat Hermanssons karriär under de senaste åren. Svensken har till exempel varit bokad för att möta den brittiske strikern Darren Till flera gånger, men matchen har ställts in gång på gång. 

Hermansson är nu relativt skadefri och hoppas på att hålla sig så aktiv som möjligt under 2024. I sitt tacktal efter segern valde han även att försöka motivera UFC att återvända till Sverige. 

Sist UFC höll en gala i Sverige var i juni 2019, då förlorade svenske Alexander Gustafsson mot amerikanen Anthony Smith. Hermansson har hittills hållit i fem huvudmatcher i UFC och skulle mycket väl kunna göra det återigen – den här gången på hemmaplan. 

Läs mer

Vem borde Jack Hermansson möta härnäst?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter