Connect with us

UFC

Fightern slår nytt UFC-rekord – efter brutala krossen

Publicerat


Nyheter

Fightern slår nytt UFC-rekord – efter brutala krossen

Publicerat 26 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

I helgen gick UFC 283 av stapeln i Brasilien. En av de mest ensidiga matcherna var onekligen Jessica Andrade vs Lauren Murphy. Andrade körde över Murphy fullständigt i en prestation som satte ett nytt rekord i UFC. 

Under loppet av ter hela ronder (många anser dock att matchen kunde och borde ha stoppats) träffade Andrade med hela 231 totala slag mot sin motståndare – det är drygt 15 slag per minut! Det satte ett nytt rekord för flest signifikanta slag träffade av en kvinnlig UFC-fighter. 

Andrade vann ett domslut vars dommarsiffror återspeglar den totala dominansen: 30–25, 30–25, 30–26

Läs mer

Hade själv blivit utklassad av förra rekordtagaren

Det tidigare rekordet för flest signifikanta salg träffade av en kvinnlig fighter var den forne mästaren Joanna Jedrzejczyk som träffade 225 slag – mot Jessica Andrade själv.

Det som gör Andrades nya rekord ännu mer imponerande är dock faktumet att Jedrzejczyk vs Andrade var en femronders match. Jedrzejczyk hade därmed tio minuter mer på sig att träffa slag. 

Andrade har nu vunnit tre raka matcher, två via avslut. Krossen mot Murphy kan dock mycket väl vara den mest brutala vinsten i Andrades nuvarande segersvit.

Vem borde Jessica Andrade möta härnäst? 

ANNONS

Fler Nyheter