Connect with us

UFC

Kamaru Usman: Detta borde Khamzat göra för att få titelchans

Publicerat


Nyheter

Kamaru Usman: Detta borde Khamzat göra för att få titelchans

Publicerat 21 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev är ute efter en titelchans, men den regerande welterviktsmästaren Kamaru Usman har ett krav. 

Hittills har Khamzat radat upp fem raka segrar och vilar på en tredjeplats i UFC:s ranking. Usman anser dock att Khamzat först måste besegra den kontroversiella, tvåfaldige titelutmanaren Colby Covington

– Det finns många killar i toppen av divisionen, man har Belal Muhammad där, man har [Khamzat] Chimaev där, och man har Covington som är kvar där och vaktar dörren väl, berättade Usman för The Underground. 

Läs också: 

Usman: ”Han kan slå alla andra, men han kan inte slå mig”

Usman och Covington är väl bekanta med varandra då de gått två matcher i UFC – bägge om welterviktstiteln. 

Efter två möten har Usman stått som segrare båda gånger men det råder inget tvivel om att Covington varit hans hittills tuffaste test. 

– Vid detta tillfället står Covington där framför dörren. Om någon ska vidare måste de ta sig förbi honom för att det ska vara logiskt, sade Usman. Han har bevisat att han kan slå alla andra, men han kan inte slå mig. För att bevisa att du bör fightas om titeln måste du ta dig förbi den snubben. 

Covington är rankad på förstaplats efter Usman i dagsläget. Andrarankade Leon Edwards ska enligt UFC:s uttalade planer vara näst på tur för att utmana om titeln. 

Usman och Edwards förväntas göra upp under sommaren – samma årstid som Khamzat siktar på återkomst. 

Om Edwards skulle tvingas dra sig ur titelmatchen kan säkerligen succésvensken tänka sig att fylla tomrummet. 

Vem vinner mellan Kamaru Usman och Khamzat Chimaev? 

Annons

Fler Nyheter