Connect with us

UFC

Leon Edwards coach avslöjar: så gör Khamzat för att få nästa titelchans

Publicerat


Nyheter

Leon Edwards coach avslöjar: så gör Khamzat för att få nästa titelchans

Publicerat 1 september, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Leon Edwards Khamzat Chimaev. Foto :Stev Bonhage

Om succésvensken Khamzat Chimaev briljerar i sin nästa match så kan fansen mycket väl få se honom utmana om Leon Edwards welterviktstitel härnäst. 

Många förväntar sig att den forne mästaren Kamaru Usman kommer få en omedelbar returmatch om titeln, eftersom Edwards skrällde stort med en knockout mot slutet av den sista ronden.

Ofta i sådana tillfällen brukar mästaren få en omedelbar returmatch. Dessutom är Khamzat inbokad för att möta veteranen Nate Diaz på UFC 279 redan nästa helg den tionde september. 

Läs mer

Leon Edwards coach tror UFC ger Khamzat förtur

Det är dock möjligt för Khamzat att smita före i kön – om han utklassar Diaz. Detta är beskedet som Edwards coach Dave Lovell gav i en nyligt genomförd intervju med MMA Junkie

– Om han [Khamzat] slår Nate och lyckas slå Nate riktigt illa och pensionera honom, då tror jag att de [UFC] kommer försöka trycka in honom lite längre fram. 

Oddsen talar för att Khamzat kommer dominera Diaz. Utöver att det skiljer sig nästan tio år mellan herrarna så har 37-åriga Diaz endast vunnit en match sedan augusti 2016. Dessutom har Diaz varit med om många hårda, blodiga matcher under åren. 

Khamzat har ett fläckfritt matchfacit och även om han pressades i sin senaste seger över Gilbert Burns så har ingen lyckats knäcka stjärnan. 

Det är mycket mer än enbart en seger över en älskad veteran som står på spel för Khamzat den tionde september. 

När tror du att Khamzat utmanar om en UFC-titel? 

Annons

Fler Nyheter