Connect with us

UFC

Spåkulan: Så kommer de nya fighterna i UFC 279 att sluta!

Publicerat

 

Nyheter

Spåkulan: Så kommer de nya fighterna i UFC 279 att sluta!

Pezhman Pars

Publicerat 10 september, 2022

By Pezhman Pars

Tre nya fighter efter Chimaevs viktmiss!

Natten mot söndag svensk tid drar UFC 279 igång från Las Vegas i USA. Efter en turbulent invägningsdag, som ni kan läsa om här, har UFC blivit tvungna att ändra tre fighter på huvudkortet. Khamzat Chimaevs enorma viktmiss (över 3kg) gjorde att han därmed missade att bli femte svensk att leda en huvudfight i UFC efter Lina Länsberg, Ilir Latifi, Alexander Gustafsson och Jack Hermansson. Men han behöver inte vara allt för bedrövad för det ändå då UFC bokade om hans fight mot Nate Diaz till Kevin Holland. Kevin Holland som i sin tur skulle möta Daniel Rodriguez får nu möta kinesen Li Jingliang. Detta gjorde att ett väldigt efterlängtat möte mellan Nate Diaz och Tony Ferguson lyckades bli av, och det är också den fighten som avslutar hela galan.

Så nu när vi har tre nya fighter att ta ställning till är det inte mer än rätt att uppdatera den magiska spåkulan som siar vinnarna i varje UFC-gala.

Nate Diaz vs Tony Ferguson

Två stora publikfavoriter som kommer att få taket på T-Mobile Arena att lyfta. Dels förtjänar de massor med respekt för att ha gått med på de tvära kasten med ny motståndare, dels så känns denna matchning betydligt rimligare än Diaz vs Chimaev. Något säger mig också att Diaz och Ferguson inte gick lottlösa ur hela spektaklet och lär ha blivit duktigt kompenserade. Men hur kommer fighten att sluta då? Att titta på deras resuméer och försöka dra någon slutsats är helt omöjligt i detta fall, Ferguson har förvisso fyra raka förluster i ryggen, men det har varit mot den yttersta eliten i lättviktsdivisionen. 38-åringen ser sig själv fortfarande som bland de bästa i världen, och då är en vinst mot Nate Diaz ett måste. Diaz å andra sidan är känd för att aldrig vika ner sig och blir faktiskt farligare för varje rond han överlever, vilket han inte visade senast mot regerande mästaren Leon Edwards där han var en slagen man i 24 minuter men lyckades skaka Edwards rejält i sista minuten med en patenterad örfil och en outtröttlig press.

Denna fight är en femrondare och kan mycket väl gå tiden ut. Fergusons volym av slag kan bryta ner den bästa av fighters, medan Diaz’s kondition är gjord för 10 ronder eller mer. Jag tror att denna fight kommer att gå till domslut, och då får vi se ett delat domslut till Fergusons favör.

Khamzat Chimaev vs Kevin Holland

Chimaev må ha förlorat både fans och popularitet efter det som hänt i Las Vegas i dagarna, men väl i oktagonen kan han åtminstone få viss upprättelse. Nu ställs han mot pratglada skojaren Kevin Holland, som inte är en främling för tuffa fighter. Hollands chanser må vara små, men han ska absolut inte räknas ut. Hans submissions har visat sig vara livsfarliga och kan mycket väl vara det som ger Khamzat hans första förlust i karriären. Samtidigt har Khamzat visat att det spelar ingen roll vilken typ av fighter han ställs mot, om han bara gör det han ska så blir det en säker vinst. Mot Gilbert Burns senast hade han den duktiga grapplern på ryggen många gånger, och det finns få fighters därute som är bättre än Burns på marken. Chimaev har mycket att bevisa för sig själv och fansen i denna fight, att trots all kritik han fått utstå senaste dagarna så är han en livsfarlig fighter i oktagonen. Jag tror att Khamzat slår ut Holland redan i andra ronden, men går fighten fem ronder kommer Chimaevs kondition att vara största frågetecknet, något Holland kan kapitalisera på.

Li Jingliang vs Daniel Rodriguez

Två fighters som tack vare all turbulens vuxit i mångas ögon och fått en hel del nya fans. Hur snacket har gått bakom kulisserna vet ingen än de inblandade, men att Jingliang och Rodriguez väljer att fightas mot varandra när de egentligen tränat för helt andra motståndare visar bara vilket krigahjärta de besitter. Båda är duktiga strikers och har sänkt sina motståndare med sina precisa och hårda slag tidigare. Frågan är om de nu kommer att ta ut varandra ståendes på fötter, så får vi i stället se vem som är mest allround och kan ta fighten till buren eller mattan? Här är det verkligen hugget som stucket, men jag tror att Li Jingliangs något snabbare händer kommer vara det som får Daniel Rodriguez att erfara sin tredje förlust i karriären. Men det kommer bli ett enhälligt domslut efter en tuff fight på 15 minuter.

Catchweight: Jailton Almeida vs Anton Turkalj

Om du inte vet vem Anton Turkalj är så är det hög tid att bekanta dig med ”The Pleasure man”. Blott 26 år är denna 193 cm långa lätt tungviktaren som kommer in som ersättare mot brassen Jailton Almeida. Detta blir faktiskt hans andra gång han fightas hos organisationen då han i somras var med i populära ”Dana White Contender Series” där fighters från hela världen fightas framför just Dana White i hopp om att få ett kontrakt samma kväll. Tyvärr för Antons del blev det inget kontrakt även om han vann sin fight utan större problem. Men nu ställs han mot en riktigt otäck brasse som har elva rakar vinster i ryggen, där hela nio av dem varit avslut i första ronden, bland annat de två senaste fighterna som båda varit i UFC. Almeida är lika bra stående som på mattan och är efter Chimaev galans största favorit. Skulle den obesegrade Turkalj lyckas besegra Almeida blir det hans i särklass största seger i karriären och ger honom en stor karriärskjuts. Jag tror dock att Almeida kommer ta ner fighten till mattan för att därefter strypa ut Turkalj.

Bubblare

Lätt tungvikt: Johnny Walker vs Ion Cutelaba

En gång utpekad som Jon Jones utmanare, men idag nästintill utskrattad, inte minst efter sin KO-förlust mot Jamahal Hill i februari tidigare i år. Walker har mycket att bevisa, inte minst för sig själv då han bara har en vinst på sina fem senaste fighter. På andra sidan oktagonen ställs han mot moldaven Ion Cutelaba, som blandar och ger i sina fighter men aldrig kan anklagas för att inte ha en underhållande fight. Jag tror att Walkers försiktiga stil som han har visat senaste fighterna måste ändras, men frågan är bara hur? Bytet till gymmet och livet på Irland verkar inte ha hjälpt särskilt. Här får vi se Cutebala nöta ut sin motståndare och ta hem vinsten via enhälligt domslut.

UFC Fight Night 279 Chimaev vs Diaz visas på Viaplay Sport med start 02.00 natten till söndag.

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter