Connect with us

UFC

Spåkulan: Så kommer UFC Vegas 60: Sandhagen vs Song att sluta!

Publicerat


Nyheter

Spåkulan: Så kommer UFC Vegas 60: Sandhagen vs Song att sluta!

Pezhman Pars

Publicerat mars 16, 2022

By Pezhman Pars

UFC är tillbaka i Las Vegas med flera spännande fighter!

Efter förra veckans maxade gala med Khamzat Chimaevs missade vikt som ledde till tre nya matchningar, hoppas vi att ordningen är återställd hos UFC igen. Helgens huvudmatch är ett spännande möte i bantamvikten mellan Cory Sandhagen och Song Yadong.

Det delade huvudkortet är mellan två stigande stjärnor i mellanviktsdivisionen i form Chidi Njokuani och Gregory ”Robocop” Rodrigues. Andra fighter på kortet att hålla ögonen på är mellan Tony Gravely och Javid Basharat.

Gravely kommer från en imponerande vinst så sent som i juni när han slog sin motståndare Johnny Munoz Jr med en uppercut efter en dryg minut. Basharat å sin sida är obesegrad och tog sig in i UFC via ”Dana White Contender Series”. För den som vill se två stora herrar göra upp i den lilla buren i Las Vegas ska ni vända blickarna till tungviktsmötet mellan Tanner Boser och Rodrigo  Nascimento. Ett avslut är endast en knytnäve bort, så blinka inte!

Bantamvikt: Cory Sandhagen #6 vs Song Yadong #10

Den sjätterankade Cory Sandhagen har tre förluster på sina fem senaste fighter, men låt dig inte luras av det. Det är mot den yttersta eliten som förlusterna har kommit: ett delat domslut mot tidigare mästaren TJ Dillashaw och förluster mot regerande mästaren Aljamain Sterling och forne interimmästaren Petr Yan. Sandhagen har inget att skämmas över, men frågan är nu hur han ska nå bältet med förluster över alla som aspirerar på titeln.

En värdig motståndare i Song Yadong är nog första steget tillbaka till att nämnas som utmanare till titeln. Yadong ska dock inte underskattas.  Han kommer med tre raka vinster i ryggen, senaste mot Marlon Moraes som han lyckades pensionera från sporten. Han har också en vinst mot Marlon Vera från 2020 som åldrats väl.

Här har UFC lyckats med en riktigt kul och spännande matchning där mycket står på spel för båda fighters. Kan Yadong ta sig förbi Sandhagen har vi en ny fighter i toppen i den jämna bantamviktsdivisionen.

Lyckas Sandhagen besegra Yadong kan vi räkna med en ny spännande matchning för ”The Sandman”, varför inte Merab Dvalishvili eller José Aldo? Jag tror att Sandhagen lyckas besegra Yadong, men det kommer vara tufft, blodigt och svårt. Fighten går tiden ut och det blir ett enhälligt domslut.

Mellanvikt: Chidi Njokuani vs Gregory Rodrigues

Om du har sett Gregory ”Robocop” Rodrigues fightas så kan du se att han verkligen gör skäl för sitt smeknamn. Han är lugn och metodisk i sin mest brutala  utövning av våld. En otäck best vars fysik ser ut att ha hämtats ur en anatomibok där varenda muskel tydligt har ritats ur på människokroppen.

Framför sig har han en hypad fighter i form av Chidi Njoukani. Med fyra raka vinster, samtliga på avslut, kan vi räkna med en stark kandidat till ”Fight of the Night” när dessa två möts. Hur fighten kommer att utspela sig vet bara MMA-gudarna, men vi kan räkna med en Rodrigues som kommer hålla det stående tack vare sin framgångsrika boxning han haft hittills. För Njokuani, som har erfarenhet från Bellator, kan det vara det som fäller avgörandet.

Det här blir hans 30:e professionella MMA-fight, medan Rodrigues går ut i oktagonen för 17:e gången hittills. Det ska nämnas att han har varit aktiv på sistone, detta blir hans åttonde fight på två år. Jag tror att Njokuani kommer få sin näve uppsträckt i luften efter 15 minuter där han kommer vara steget före och hela tiden i cirkulation för att undvika att komma för nära Rodrigues.

Fjädervikt: Andre Fili vs Bill Algeo

Ytterligare en kandidat till ”Fight of the Night” när två underhållande fighters i form av Fili och Algeo gör upp. Det här är med säkerhet vinna eller försvinna som gäller för Andre ”Touchy Fili”. Blott en vinst på hans senaste fem fighter, men då mot tuffa Charles Jourdain för två år sedan bådar inte gott.

För Bill Algeos del, med det härliga smeknamnet ”Senor Perfecto” kan det blir tre vinster av tre möjliga år 2022. Något som säkert kommer ta honom närmare en rankad motståndare, men fjädervikten håller så hög klass så det blir sannerligen inte lätt.

Jag tror att Algeo blir för tuff för Fili att klara av och tyvärr kan det bli ”Touchys” sista fight i UFC. Algeo med ett avslut i tredje ronden bäddar vägen för hans 17:e vinst som MMA-proffs!

Bubblare:

Tungvikt: Tanner Boser vs Rodrigo Nascimento.

Detta blir Bosers 30:e MMA-match och Nascimentos 10:e. Boser är en tuff jäkel som har mött många duktiga fighers, bland anant gick han tiden ut mot Cyril Gane och förlorade ett delat domslut mot vår svenske Ilir Latifi. Hans tre senaste vinster var via TKO och här tror jag han tar en ny seger via TKO.

Nascimento hamnade i rubrikerna efter sin vinst mot Alan Baudot som blev en ”no contest” för att man hittade Ritalin i hans kropp, något som Nascimento varit öppen med att han tar sedan 2012. Han överklagade avstängningen han fick och lyckades få USADA att godkänna användandet av Ritalin även under perioder som fighters är aktiva. Han fick acceptera en förkortad avstängning från två år till sex månader, och är nu tillbaka och redo att fightas.

Hur detta har påverkat Nascimento är svårt att säga, men han vill nog bli ihågkommen som en fighter och inte ännu en brasse som blivit avstängd för olaga substanser i kroppen. Natten till söndag har han chansen att bevisa sig igen, men jag tror att Boses erfarenhet blir för mycket för honom att klara av. Boser via enhälligt domslut!

UFC Vegas 60: Sandhagen vs Song huvudkort sänds live via Viaplay söndag 01:00. Underkortet sänds på UFC Fight Pass start 22:00 på lördagen.

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter