Connect with us

UFC

UFC avslöjar flera nya matchplaner: Khamzat vs Diaz och fler!

Publicerat


Nyheter

UFC avslöjar flera nya matchplaner: Khamzat vs Diaz och fler!

Publicerat 4 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Sean O’Malley är tillbaka!

UFC 276 är inbokat för den andra juli och flera spännande matchplaner råkade avslöjas nyligen inklusive ett planerat möte mellan svenske Khamzat Chimaev och publikfavoriten Nate Diaz!

Det var när UFC:s vd Dana White bjöd in The Pivot Podcast till UFC-kontoret. Kamerateamet råkade då filma matchplanerna för UFC 272.

  • Titelmatch i mellanvikt: Israel Adesanya vs Jared Cannonier
  • Weltervikt: Khamzat Chimaev vs Nate Diaz
  • Mellanvikt: Sean Strickland vs Alex Pereira
  • Flugvikt (damer): Miesha Tate vs Lauren Murphy
  • Bantamvikt: Pedro Munhoz vs Sean O’Malley
  • Weltervikt: Robbie Lawler vs Bryan Barberena
  • Weltervikt: Matt Brown vs Takashi Sato

Det är dock viktigt att poängtera att inte alla matcher är bokade, men snarare i planeringsfasen. Flera av dessa är dock bekräftade, men nedan följer de vars planering nyligt avslöjats. 

Khamzat vs Diaz är en potentiell match som varit omtalad en längre tid. Det svenske stjärnskottet Khamzat är nu obesegrad i UFC med fem raka segrar och sitter på en tredjeplats i UFC:s ranking. Diaz har förlorat tre utav sina fyra senaste matcher och kommer senast från en poängförlust mot Leon Edwards.

Sean Strickland mot Alex Perreira är ett potentiellt möte mellan två av divisionens mest spännande strikers. Strickland har jobbat sig upp i mellanvikt med fem raka segrar. Perreira är en hyllad och meriterad kickboxare med flera titlar. Sedan han debuterat i UFC har han dominerat i två raka matcher. 

Sean O’Malley har tagit bantamviktsdivisionen med storm och har snabbt blivit en publikfavorit. Han har vunnit sju utav sina åtta matcher i UFC och har en underhållande, publikvänlig fightingstil. Munhoz är en sann veteran som mött många av de bästa och högst rankade i UFC. Nu har han dock förlorat fyra utav sina fem senaste matcher – alla förluster mot nuvarande eller före detta UFC-mästare. 

Den forne welterviktsmästaren Robbie Lawler är en publikfriande striker som byggt upp ett bra rykte hos fansen. Han tog sig nyligen ur en förlustsvit genom att besegra den äldre Diaz-brodern Nick Diaz via TKO. Bryan Barberena är en fighter av ett liknande stuk som gärna inleder vila slagväxlingar. Han sitter på en två matcher lång vinstsvit och slog senast veteranen Matt Brown

Vill du se Khamzat Chimaev vs Nate Diaz? 

Annons

Fler Nyheter