Connect with us

Hetast Just Nu

Det här innebär Viaplays nya avtal för svenska UFC-fans

Publicerat


Nyheter

Det här innebär Viaplays nya avtal för svenska UFC-fans

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

På sistone har streamingtjänsten Viaplay drabbats av håra ekonomiska nedskärningar och tvingades godkänna en krisplan från dess nya ägare. Det har skapat frågor kring huruvida Viaplay kommer kunna fortsätta sända UFC och annan MMA.

Nu har beskedet kommit och Viaplay har nu istället förlängt rättigheterna att sända UFC-galor med ett nytt flerårigt avtal. 

– Ingen MMA-organisation har en större publik än UFC – både i den nordiska regionen och sett till hela världen, säger Viaplays sportchef Peter Nørrelund i ett pressmeddelande. Att förlänga vårt partnerskap med UFC speglar vårt engagemang i att ge våra tittare de mest relevanta sportsändningarna och att stödja MMA:s utveckling. Vi ser fram emot att ge fansen spektakulärt fightaction under de kommande åren på Viaplay som en del av vårt unika sportutbud. 

Detta blir en stor lättnad för svenska fans, som tidigare i väckan förskräcktes av faktumet att UFC inte låg planerat på veckans tablå. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Så påverkas svenska fans 

Det framgår inte i pressmeddelandet hur många år det nya avtalet avser, men Viaplay utlovar över 40 UFC-galor i år. Avtalet avser de nordiska länderna Sverige, Danmark, Norge och Finland. 

Tidigare i år kom beskedet att Viaplay kommer att höja priset på deras sportpaket från 549 kronor till 699 kronor. Detta har förargat många sportfans, som ansett att de redan betalar en saftig månadssumma för sportpaketet. 

– Jag fick beskedet om prishöjningen via media och blev då riktigt irriterad, arg och besviken. Viaplay kommer att tappa mig som kund på grund av prisökningen, som fick mig att känna att nu är det nog, säger den självutnämnda sportnörden Natasja till SvD Näringsliv.

UFC och MMA går dock under ett separat sportpaket och kommer därför inte att påverkas av höjningen. Fans kan istället betala 399 kronor i månaden för mediumpaketet där UFC ingår. 

Läs mer

Ser du fram emot att kunna se UFC på Viaplay framöver? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter