Nyheter

Uppgifter: Drömmatchen nästan klar för årets storgala i New York

Publicerat 4 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Efter att fansen skrikit efter det ser det nu ut som att publikfavoriterna Dustin ”The Diamond” Poirier och ”Iron” Michael Chandler kommer att mötas!

Det var MMA-journalisten Ariel Helwani som avslöjade att mötet är nära att bli helt färdigställt. Matchen är planerad för UFC 281, Madison Square Garden, den tolfte november, och förväntas att bli officiellt annonserad inom en nära framtid.

Matchplaneringen kommer kort efter att Poirier och Chandler nästan rök ihop under UFC 276, där de fick separeras av vakter. De två ska tydligen ha haft något av ett agg mot varandra sedan Chandler debuterade i UFC och fick en snabb skjuts till titeln. 

Läs mer

Två av UFC:s mest populära fighters 

Poirier har under åren vuxit fram till att bli en av de största publikfavoriterna i UFC med stora matcher mot många av de allra bästa i två olika divisioner. 

”The Diamond” har säkrat storslagna segrar över fighters som Conor McGregor, Anthony Pettis och  Justin Gaethje. Poirier vann även interimtiteln i lättvikt efter att ha besegrat Max Holloway i en klassisk femrondare.

Han har utmanat om titeln två gånger men förlorade bägge gånger mot de dåvarande mästarna Khabib Nurmagomedov och senast Charles Oliveira

Chandler kom in i UFC som före detta Bellatormästare. Han fick en titelchans efter att enbart ha säkrat en enstaka seger i UFC – en knockout mot Dan Hooker

Chandler förlorade mot den regerande mästaren Oliveira samt sin följande mot Gaethje. Sist han var aktuell bjöd han dock på en av årets galnaste knockouter när han avslutade Tony Ferguson via brutal frontspark. 

Vem som än får sin hand höjd i buren så lär fansen bli de största vinnarna om Poirier och Chandler möts. 

Vem vinner mellan Dustin Poirier vs Michael Chandler? 

Annons

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.