Connect with us

Exklusivt

Inför Bellator 285: Här är Karl Albrektssons fem bästa segrar

Publicerat


Nyheter

Inför Bellator 285: Här är Karl Albrektssons fem bästa segrar

Publicerat 22 september, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Karl Albrektsson. Foto: bellator

Imorgon fredag den 23 september är det dags för svenske Karl Albrektssons (13-3) återkomst till Bellator och därför har vi listat hans bästa segrar i karriären!

Albrektsson kommer att ställas mot irländaren Karl Moore (9-2) på motståndarens hemmaplan i Dublin. Det är dock inget som vår enorma svenska hjälte räds av, han är en atlet på toppnivå och han har flera fina meriter han kan skryta om! Se ”King” Karls fem bästa segrar nedan! 

Läs mer

 

Karl Albrektssons fem bästa segrar

5: Josh Stansbury – Superior Challenge 18 01/12/2018

I The Ultimate Fighter säsong 23 var Josh ”The Sandman” Stansbury en lovande talang som faktiskt tog sig till semifinal, men förlorade mot Khalil Rountree Jr. Stansburys UFC-karriär slutade med en seger och två förluster. 

Amerikanen hoppades sedan på att återvända till vinstkolumnen på Albrektssons bekostnad. Det gick inte särskilt bra för ”The Sandman. 

Albrektsson använde sig av sin magnifika brottning för att få ned Stansbury och avslutade amerikanen via TKO med ett fåtal sekunder kvar av den första ronden. Nuvarande UFC-fightern Devin Clark lyckades inte ens avsluta Stansbury. 

Det må ligga en gnutta schadenfreude (kolla upp det) i faktumet att Albrektsson avslutade Stansburys karriär, men det gör inte den svenska segern mindre imponerande. 

4: Teodoras Aukštuolis – RIZIN Fighting World Grand Prix 2017  30/07/2017

Litauens Teodoras Aukštuolis kanske inte är särskilt välkänd för mainstream fans av MMA, men han var en het, spännande talang på väg upp när han mötte Albrektsson. Aukštuolis hade till och med knockat Bruno Cappelozza (som ser ut att vara på väg mot en miljon dollar i PFL) och gått tiden ut med Muhammad ”King Mo” Lawal

Albrektsson höll dock lugnet och visade sig vara den bättre talangen, som avslutade Aukštuolis via submission drygt åtta minuter in i den första ronden (ja, de har långa ronder i RIZIN).

Det må inte ha gått särskilt bra för Aukštuolis  i PFL, men det var Albrektsson som verkligen satte stopp för litauerns framfart. 

3: Dovletdzhan Yagshimuradov – Bellator 268 16/10/2021

Albrektssons senaste vinst är enligt oss på Maximum Sports hans tredje mest imponerande. Dovletdzhan Yagshimuradov må inte ha den mest välkända karriären (eller ett namn som sätter sig bekvämt på tungan), men han är en vass, talangfull lätt tungviktare. 

När turkmenen (det är vad någon från Turkmenistan kallas) mötte Albrektsson var Corey Andersson den enda som slagit Yagshimuradov sedan 2015. Han hade slagit Joachim Christensen, Alexey Butorin och Karol Celiński inför sitt möte med svensken. 

Segern kom knappast enkelt, Albrektsson fick kämpa hårt för segern, men det blev tydlig svensk seger oavsett. 

2 Viktor Nemkov – Bellator 257 16/04/2021

När Albrektsson väl säkrade sin första seger i Bellator så skedde det mot ingen mindre än Viktor Nemkov – bror till Bellators lätt tungviktsmästare Vadim Nemkov!

Det är inte enbart Viktor Nemkovs släkte som gör honom till en meriterad motståndare. Han har tävlat framgångsrikt i PFL, han har slagit fighters som Rashid Yusupov, Ronny Markes, Gadzhimurad Antigulov och många, många fler. 

De meriterna räckte dock inte för att sänka Albrektsson! Svensken fick ner ryssen ett flertal gånger, öppnade upp ett blodigt sår i Viktor Nemkovs ansikte och säkrade en bekväm seger. 

1: Vadim Nemkov – RIZIN FF 1 17/04/2016

Inga av Albrektssons segrar är lika imponerande eller har åldrats lika bra som hans vinst mot Vadim Nemkov. Förvisso var Vadim Nemkov inte lika känd när de möttes i Japan i 2016, men hade bland annat knockat UFC-veteranen Goran Reljić och avslutat alla sina segrar via T/KO.

Än en gång sattes Albrektssons talang på prov. De kämpade fram och tillbaka, bägge fighters hade sina stunder. Men efter 20 minuter i ringen tillsammans utnämndes Albrektsson till segrare via delat domslut. 

Med tanke på allt som Vadim Nemkov åstadkommit i sin karriär sedan dess, vinster mot Ryan Bader och Phil Davis med flera, är det utan tvekan Albrektssons bästa och mest meriterande seger! 

ANNONS

Fler Nyheter