Nyheter

Fansen ratar Paddy Pimblett - efter inlägget på sociala medier

Publicerat 9 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Att ha fans på sin sida är inte allt, men att ha de emot sig – som UFC-stjärnan Paddy Pimblett verkar i dagsläget – är allt annat än bra.

Under början av 2022 var britten Pimblett ett av de hetaste nyförvärven UFC gjort på länge. Han äntrade året med en vinst i UFC och radade upp ytterligare två avslut.

I sitt senaste framträdande på UFC 282 ändrades dock tonen hos fansen. Först var Pimblett med om ett uppmärksammat tjafs med MMA-journalisten Ariel Helwani, där fansen nästan helt och hållet tog Helwanis parti.

Därefter fick Pimblett tre jämna ronder mot Jared Gordon i en match som slutade i ett kontroversiellt enhälligt domslut för britten. Nästan alla MMA-medier dömde matchen i Gordons favör och fansen var nästan helt enade i att Pimblett borde ha förlorat. Att Pimblett nonchalerade bort kritik och påstod att matchen inte var jämn gjorde honom inga tjänster med fansen.

I ett nytt inlägg på Instagram firade Pimblett år 2022, bland annat met att konstatera att han säkrade tre vinster i UFC – något som fick fansen att rasa.

 

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ett inlägg delat av Paddy THE BADDY Pimblett (@theufcbaddy)

Hundratals kritiska och dömande kommentarer öste in, där flera dussintals kommenterade ”2-1”, och syftade därmed på att Pimblett borde förlorat mot Gordon.

Läs mer

Stora tekniska brister i försvaret

Även om de tre poängdomarna såg Pimblett som vinnare mot Gordon så uppvisade britten stora tekniska brister med sin striking.

Gordon, som inte direkt är känd för sin striking, träffade med sin vänsterkrok upprepade gånger. Pimbletts strikingstil är dessutom väldigt vild och han lämnar sig öppen.

Många var snabba med att påpeka detta.

– Hur kommer hans strikingcoach undan med detta, skrev fans om Paddy Pimblett efter mötet med Gordon.

Även i sin UFC-debut mot Luigi Vendramini blev Pimblett skakad av ett hårt slag innan han lyckades vända matchen. Det bådar illa för potentiella matcher mot slipade, tekniska strikers med kraft i sina slag.

Vare sig om Pimbletts striking förbättras eller inte så är det tveksamt att han får tillbaka den stora följarskaran han en gång hade. 

Kommer fans av UFC att anamma Paddy Pimblett igen?

 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.