Connect with us

Hetast Just Nu

Senaste nytt: helt ny thaiboxningsgala – med ett räfflande matchkort!

Publicerat


Nyheter

Senaste nytt: helt ny thaiboxningsgala – med ett rafflande matchkort!

Publicerat november 20, 2022

By Lisa Melin Johansson

Efter några hemlighetsfulla hintar i sociala medier annonserades i veckan en riktig dunderjulklapp till thaiboxningssverige: Sthlm Fight Night!

Stockholm, som senaste åren lidit brist på större lokala thaiboxningsgalor, kan nu skriva upp 25:e februari 2023 i kalendern. Bakom arrangemanget ligger Garvaregatan promotions, vars målsättning är att skapa ett storslaget och underhållande event där svenska toppfighters – främst från gym inom och nära Stockholm – ställs mot varandra.

Galan kommer äga rum på anrika Münchenbryggeriet, en intim lokal där publiken både kan komma riktigt nära ringen och samtidigt ha både mat och dryck tillgängligt. Kvällen drar i gång kl. 17:00 och består av åtta rafflande matcher uppdelade på förkort och huvudkort.

Läs mer

Ambitionen är att Sthlm Fight Night ska bli den första av många Stockholmsgalor framöver – och med ett hittills enastående matchkort ser eventet ut att bli en riktig rivstart!

Biljetter köpes via Nortic.

Tillfälligt matchkort

Jonathan Larsson vs. Nils Olsson, -71 kg

Larsson är talangen från Tullinge Muay Thai, som sedan ett par månader tillbaka befinner sig i Thailand för att satsa på proffskarriären. På meritlistan har han bland annat ett flertal svenska guldmedaljer, och vi har under senaste året sett honom briljera på Muay Thai For Life där han gjort sig känd för sina sylvassa knän.

Olsson representerar 09 Örebro, och har ett riktigt imponerande matchfacit. Som junior tog han världsmästarguldet, och numera har han helt gått över till proffsscenen.

Kevin Mickelsson vs. Rasmus Eriksson, -71 kg

Stockholm Muay Thais Mickelsson har matchat sedan tidig ålder, och samlade som junior på sig flertalet titlar. Han har stor erfarenhet av att tävla internationellt, inte minst i Thailand.

Eriksson är tidigare svensk mästare som numera gått över till proffs, och kommer senast från en vinst på Zone Pro League. Han representerar Odenplan Fightgym. 

Uma Galli vs. Johanna Persson, -51 kg

Galli som representerar Impact Gym har tidigare plockat guld i svenska mästerskapen, och innehar en självklar plats i thaiboxningens toppskikt. För närvarande befinner hon sig i Bangkok, där hon tränar på P.K. Saenchaigym tillsammans med världsstjärnor så som Tawanchai. Nyligen blev hon första svenska kvinna att matcha på legendariska Lumpinee.

Även Persson har SM-guld på meritlistan, och har representerat landslaget under flera internationella mästerskap. Precis som sin motståndare förbereder hon sig i Thailand, där hon matchar regelbundet. På hemmaplan representerar hon Gefle Fight Camp.

ANNONS

Fler Nyheter