Nyheter

Power Slap floppar på TV och sågas av fansen: "Barbariskt"

Publicerat 25 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Säsongsdebuten av Power Slap talar inte för att showen blir särskilt långvarig. 

För drygt en vecka sedan hade Power Slap premiär på tv-kanalen TBS i USA. Statistiken från tittarsiffrorna samt fansens reaktioner har hunnit landa och mottagningen kunde inte ha varit uslare.

Power Slap hade en perfekt inledning: Wrestlingligan AEW – något som många amerikaner i åldersgruppen 19-49 ser på. Det var dock inte många tittare som stannade kvar för UFC-chefen Dana Whites nya satsning.

Enligt Show Buzz Daily hade AEW Wrestling nästan en miljon tittare; 969,000 människor såg programmet – som var det tredje mest sedda programmet efter NBA basket-matcher. När Power Slap började var det dock endast 295,000 tittare i hela USA, därav 0.10 av TV-tittare i åldersgruppen 18-49 – vilket är seriens målgrupp.

Serien landade på plats 48 utav de 50 mest sedda programmen under den sändningstiden. The Ingraham Angle på Fox News (0.13), Kingdom Business på BET (.11), och 1000-lb Best Friends på TLC (0.10) var alla mer sedda program under samma sändningstid.

Läs mer

Kan Dana White-skandalen ha påverkat?

De usla tittarsiffrorna har inte hindrat UFC:s kanaler från att pusha programmet. Utav de tio senate inläggen på UFC:s instagram så är tre utav de Power Slap-relaterade. Whites senaste inlägg är också reklam för den lidande serien.

 

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ett inlägg delat av Dana White (@danawhite)

Fansen har dock varit allt annat än mottagliga. Utav flera hundratals kommentarer på de Power Slap-relaterade inläggen så är endast ett fåtal positiva.

– Hemsk sport om man kan kalla det en sport. Jag förutspår ett dödsfall inom sex månader. Fighters borde kunna försvara sig, skrev en användare på Instagram.

– Vilken dum, barbarisk jävla sport. Många av oss bryr oss om folks välmående, snarare än att exploatera de. Och detta är inte en sport – det är förhastade hjärnskador, skrev ett fan.

– Om idrottskommissionen hade tillåtit det så hade Dana betalat hemlösa för att turas om att slå varandra med en tegelsten. Killen är moraliskt bankrutt. Och jag säger detta oms någon som brukade tycka att Dana var grym, klagade en läsare.

– Desto snabbare detta blir nedlagt desto fler hjärnceller kommer räddas (båda av deltagare och tittare), skrev ett annat fan.

Tidigare kallades serien Dana White’s Power Slap, men namnet ändrades efter skandalen där UFC-vd:n hamnade i ett ett bråk med sin fru och slog till henne två gånger.

Det är möjligt att den skandalen påverkat tittarsiffrorna och fansens reaktioner. Det är också fullt troligt att kampsportsfans inte är intresserade av örfilstävlingar.

Avsnitt två av Power Slap sänds torsdag natt svensk tid.

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.