Nyheter

Svenska World Cup-vinnaren får titelchans - i norska MMA-organisationen!

Publicerat 17 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Tidigare i år blev det klart att den norska MMA-organisationen Gorilla Fight Club (GFC) återvänder till Sverige för dess andra gala. Nu har även svenska Millie Eriksson tilldelats en titelchans i A-klass i GFC!

Det är den vakanta bantamviktstiteln (61,2 kilo) som står på spel men i dagsläget finns inget motstånd utsatt för Eriksson. GFC har skickat ut en öppen inbjudan för fighters att anta utmaningen att möte Eriksson om titeln. 

GFC 2 kommer att äga rum i Grebbestad, Sverige, nära den norska gränsen, lördag den sjätte maj. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Historisk norsk gala i Grebbestad

GFC:s första gala var banbrytande då det var den första gången en norsk MMA-gala hölls. Då Norge fortfarande har drakoniska kampsportslagar är MMA fortfarande olagligt, därför tvingades GFC hålla galor i Sverige men det var ändå den första norska MMA-galan någonsin. 

Under GFC 1 vann Arlind Berisha, som gör proffsdebut på Wolf Fight Promotion 5 nästa helg, organisationens lätt tungviktstitel efter att ha slagit svenske Andreas Knutsson.

Göteborgaren Alexander Håkansson vann också en A-klasstitel i weltervikt efter att ha besegrat norske Fredrik Høifødt via delat domslut. 

Eriksson har representerat det svenska MMA-landslaget ett flertal gånger men gjorde sin allra bästa insats under IMMAF World Cup 2021 där han vann guldet för Sverige efter att ha avslutat alla motståndare. 

Därefter på Excellence FC 3 ställdes hon mot Nikolija Milosevic – svensk världsmästare som var obesegrad som amatör. Det var en jämn tillställning men Eriksson använde sig av en smart taktik för att neutralisera motståndarens thaiboxning och vann ett domslut efter full tid. 

Eriksson är troligtvis inte långt ifrån en proffsdebut men en amatörtitel i GFC skulle säkerligen vara pricken över i:et för A-klasskarriären. 

Läs också:

Vem borde Millie Eriksson få titelchans mot i GFC? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.