Nyheter

Paddy Pimblett kräver returmatch - efter kontroversen: "Du är skit!"

Publicerat 27 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den brittiske UFC-stjärnan Paddy Pimblett är på bättringsväg efter att ha åtgärdat en skada och siktar nu in sig på en returmatch mot sin senaste motståndare Jared Gordon.

Det var i samband med matchen mot Gordon på UFC 282 som Pimblett skadade sin ankel allvarligt. Efter tre ronder vann Pimblett ett kontroversiellt och kritiserat enhälligt domslut som många inom MMA-världen inte höll med om. 

I en video på sin YouTubekanal berättade Pimblett att han fortsatte fightas med Gordon trots att han skadade ankeln i den första ronden och att han slog amerikanen på sin sämsta dag i buren. 

– Jag vill slå in hans huvud mot slutet av året, sade Pimblett om Gordon. Jag hoppas han slår Bobby Green, för jag kommer knäcka hans arm inom en rond. Jag hade en boxningsmatch mot honom och jag vann ändå, för du är skit!

– Jag hoppas han såg detta. Du är fan hundskit. När jag var som sämst kunde du inte slå mig när du var som bäst. Skadad, allt gick fel, och du kunde inte slå mig på min sämsta dag när du var som bäst, för du är en liten luffare!

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Från älskad till hatad

Det var inte enbart det kontroversiella resultatet mellan Pimblett och Gordon som orsakade kritikstorm – det var engelsmannens attityd efteråt. Han nonchalerade bort all möjlig kritik, påstod att matchen inte ens var jämn och var inte alls mottaglig till möjligheten att domslutet inte var korrekt. 

Detta orsakade en kritikstorm när han gick ut på sociala medier för att fira året. 

Pimblett backar nu på vad han tidigare sagt och menar att matchen var så pass jämn på grund av skadan som orsakades i rond ett.

När han gjorde sin UFC-debut blev Pimblett snabbt en av UFC:s mest älskade, hajpade talanger. Men efter UFC 282 samt en rad andra händelser som sitt bråk med Ilia Topuria och kontroversiella uttalande om georgier så har många fans vänt sig emot honom. 

En övertygande vinst mot Gordon skulle möjligtvis rena Pimbletts varumärke något. 

Läs också:

Vill du se en returmatch mellan Paddy Pimblett och Jared Gordon? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.