Nyheter

FCR-fightern Hecher Sosa släpps för match på hemmaplan i Spanien

Publicerat 28 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Bantamviktaren Hecher Sosa har beviljats en match utanför sitt kontrakt för fansen hemma i Spanien.

Footo: FCR MMA/ Tomasz Piwinski 

Sedan sin Sverigedebut på Fight Club Rush (FCR) 10 har spanske Hecher Sosa (5-1) gjort ett starkt avtryck på den svenska MMA-scenen och han börjar sakta men säkert bli en favorit hos de svenska fansen. Han signerade sedan ett exklusivt kontrakt med FCR som han har förlängt en gång. 

Han tog nyligen till sociala medier för att annonsera att FCR beviljat honom en match utanför organisationen. Det är dock en engångsmatch och han kommer att återvända till FCR senare i år.

Sosa kommer gå match på spanska Hombres de Honor 119, som äger rum den sjätte maj på Gran Canarias – samma region som bantamviktaren kommer ifrån. 

– En fighter är den som fightas, vi återvänder den 6 maj på Kanarieöarna, skriver Sosa. Tack till [FCR MMA] för att jag fick tävla på ett annat event, eftersom jag av personliga skäl inte kommer att kunna vara i Sverige den 3 juni [för FCR 16]. Låt oss gå för ännu en seger!

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Den första utländska fightern att skriva exklusivt kontrakt med FCR 

Sosa ställdes mot den svenske mästaren och stigande stjärnan Jonny Touma på FCR 10 och briljerade. Han satte en hård ton tidigt och avslutade via knockout på grund av ett flygande knä i den första ronden.

Därefter fick Sosa sin hittills första förlust när han mötte Örebro Fight Gyms Karlen Minasian och blev knockad efter att ha gett sig in i en vild slagväxling. 

Sedan dess är ”Den Spanske Matadoren”, som vissa svenskar kallat honom, obesegrad. Han återvände till vinstkolumnen efter en tuff men övertygande match mot Allstars Bilal Tipsaev och inledde en ny visntsvit i sitt senaste framträdande efter att ha besegrat danske Frederik Skov Strauss

Läs också:

Vem borde Hecher Sosa möta på Hombres de Honor 119 i Spanien? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.