Nyheter

Uppgifter: Då möts Stipe Miocic och Jon Jones!

Publicerat 7 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Stipe Miocic om Jon Jones: ”Jag spöar honom”

I helgen återvände äntligen den kontroversiella men extremt talangfulla Jon Jones till UFC och nu väntar ett möte med den forne tungviktsmästaren Stipe Miocic

Jones återvände på UFC 285 efter tre års frånvaro samt efter att ha lämnat lätt tungviktstiteln vakant. Han och franske Ciryl Gane möttes om den vakanta tungviktstiteln i en match som blev förvånansvärt kort. Jones behövde enbart drygt två minuter för att bekvämt kamma hem en vinst på submission.  

Efter matchen utmanade Jones Miocic och det ser ut att bli nästa, stora match i tungvikt. 

Hittills har inget konkret annonserats av UFC, men enligt Miocic finns det en gala och ett datum för stormötet. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Ni kommer se skillnaden”

I ett framträdande på The MMA Hour berättade Miocic att han planeras möta Jones på UFC 290, den åttonde juli, på T-Mobile Arena i Las Vegas. 

Trots sin egna, långa frånvaro är Miocic minst sagt självsäker inför mötet med Jones. 

– Inget kommer ändras, sade Miocic under presskonferensen efter UFC 285. Jag kommer träna häcken av mig och jag kommer spöa honom. Jag vill 100% [möta honom i juli]. Jag ville möta honom i mars men det gick inte. De gav dewt till Ciryl så tyvärr får jag vänta till juli, det är lugnt. 

– Ni får se i juli. Ni kommer se vad skillnaden är, det säger jag redan nu. 

Miocic har inte tävlat sedan han förlorade tungviktstiteln mot Francis Ngannou via brutal knockout på UFC 260 i mars 2021.

I dagsläget har Miocic 2-1 i sina tre senaste matcher där bägge vinsterna kommit mot den forne dubbelmästaren Daniel Cormier. Många anser att Miocics två segrar mot Cormier fastställde honom som den bästa tungviktaren genom tiderna – något som Jones nu utmanar.

Nu när Jones är regerande mästare i tungvikt finns det troligtvis ingen större match att boka än en mot den forne, hyllade tungviktsmsästaren Miocic. 

Läs också:

Vem vinner: Stipe Miocic eller Jon Jones? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.