Nyheter

Andreas “Bane” Gustafsson ställs mot Toni Lampinen - alla utom en match via avslut!

Publicerat april 13, 2023

By Sofia Gembel Kjellberg

För drygt en månad sen publicerade FCR nyheten om att det nu var bekräftat att Andreas Gustafsson kommer att tävla i FCR 16 i Västerås. Vid denna tidpunkt hade de dock inte offentliggjort vem Gustafsson skulle möta i oktagonen. Men nu är det klart att Andreas “Bane” Gustafsson (8-1) kommer att möta den finska fightern Toni Lampinen (8-4).

År 2020 meddelade publikfavoriten Gustafsson  att han tänkte pensionera sig från MMA-karriären. Men det gick inte mer än två år innan han stod i buren igen på FCR 14, där han vann mot Lukasz Dziudzia i andra ronden genom teknisk knockout.
Nu är det snart dags igen för Gustafsson att möta publikens jubel på FCR 16, där han kommer att möta Lampinen.

Tidigare representant för det svenska MMA-landslaget

Gustafssons har från början sin bakgrund i brottning. Men han har även varit representant för det svenska MMA-landslaget och har även vunnit VM-silver.

Han började gå MMA-matcher på amatörnivå år 2017. Med 10 vinster och 1 förlust på amatörnivå, gjorde han sin proffsdebut på FCR 4 i januari 2019 som slutade med en vinst för ”Bane” där han mötte Ole Magnor. Efter detta blev han snabbt en publikfavorit som levererat vinst efter vinst. 

Nu står dock Gustafsson med en två matcher lång vinstsvit där han besegrat bägge fighters via TKO, senast tjecken David Hosek.

Lampinen har också representerat sitt hemlands MMA-landslag och har tävlat professionellt sedan 2016.

Under sina år som proffs har Lampinen visat sig vara en avslutare av rang då endast en av han segrar skett via domslut. Han har vinster över landsmännen Patrik Pietilä och Aleksi Savolainen med flera. I sitt senaste framträdande avslutade Lampinen Norrmannen Joachim Tollefsen via TKO på hemmaplan. 

Läs mer

Fight Club Rush 16: Tillfälligt matchkort

  • Weltervikt: Andreas Gustafsson vs. Toni Lampinen
  • Weltervikt: Nabbe Malki vs. Ebrima Faal
  • Bantamvikt (A-klass) Liam Pitts vs. Enes Ahmemulic
  • Flugvikt: Zoran Milic vs. Rohulla Yousofi
  • Fjädervikt: Raymond Johansson vs. Dimitris Dimitriadis 

Hur slutar Andreas Gustafsson vs Toni Lampinen? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.