Nyheter

Forne UFC-mästaren Eddie Alvarez utmanar Nate Diaz till match: "Vi fick aldrig lösa det"

Publicerat 6 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Efter att ha stött på varandra i Mexico för flera år sedan hoppas Eddie Alvarez på att få lösa agget han har med Nate Diaz. 

I slutet av april kommer den forne Bellator- och UFC-mästaren Eddie Alvarez göra sin debut i bate Knuckle FC (BKFC). Medan det kommande mötet mot Chad Mendes är i fokus så finns det en annan fighter som Alvarez har i tankarna: publikfavoriten Nate Diaz

Alvarez talade med MMA Junkie och avslöjade att han ville möta Diaz flera gånger när bägge fightades i UFC. 

Agget mellan herrarna ska ha grundat sig i en konfrontation mellan Alvarez och Diaz som skedde i Mexiko under UFC 188. Alvarez mötte då Diaz vän och lagkamrat Gilbert Melendez. Saker hettade dock till mellan Alvarez och Diaz och UFC:s anställda fick gå emellan. 

– Jag slogs nästan mot Nate i Mexico när jag mötte Gilbert Melendez, sade Alvarez. Jag konfronterade honom i Mexico City om att han ska ha dissat mig och skitungesaker han gjorde och så gick UFC emellan och stoppade det. VI fick aldrig lösa det. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Floppade i ONE – söker framgång i BKFC 

Alvarez var länge en sann kultfavorit hos MMA-fansen, vars minnesvärda rivalitet med Michael Chandler i Bellator säkrade ett kontrakt i UFC.

Trots förlust i debuten så fortsatte Alvarez att rada upp segrar och fick sedan en titelchans mot den dåvarande lättviktsmästaren Rafael dos Anjos. Alvarez körde över dos Anjos och vann titeln, men höll den inte länge då han blev brutalt knockad av Conor McGregor i sitt första titelförsvar. 

Därefter fann Alvarez aldrig samma framgång i UFC och skrev istället på för ONE. Det gick inte bättre där dock, då Alvarez lämnade med ett matchfacit på 1-2, 1 NC.

Nu hoppas Alvarez på att ge karriären nytt liv i BKFC mot en farlig motståndare i Mendes. 

Diaz lämnade UFC med en vinst över Tony Ferguson i bagaget och är nu en fri agent. Det har ryktats om ett möte med Jake Paul i boxning men än så länge har inget materialiserats. 

Läs också:

Vill du se Eddie Alvarez mot Nate Diaz i BKFC? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.