Nyheter

Mötte Khamzat tidigt i karriären - nu är Ikram Aliskerov klar för UFC!

Publicerat 11 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

För nästan exakt fyra år sedan möttes Ikram Aliskerov (13-1) och Khamzat Chimaev (12-0) och nu är ett andra möte möjligt i UFC. 

Medan Khamzat har skapat vågor och blivit en av de största stjärnorna i UFC så är nu även Aliskerov klar för debut i världens ledande MMA-organisation. 

Aliskerov kommer att ta sig an Phil Hawes i mellanvikt på UFC 288 redan den sjätte maj. 

Aliskerov är en extremt meriterad samboutövare som är flerfaldig världsmästare och rysk mästare. Hawes äntrar matchen med förluster i två utav sina tre senaste matcher och kommer från en knockoutförlust mot Roman Dolidze sist han var aktuell. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Båda var obesegrade supertalanger 

Aliskerov och Khamzat möttes i april 2019 i Brave. Vid det tillfället var de två utav de mest lovande talangerna utanför UFC. Aliskerov gav Khamzat en tuff match och svensken hade svårt med att få ner matchen till mattan. Slutligen var det dock Khamzat som segrade via knockout halvvägs genom den första ronden. 

Sedan dess är dock Aliskerov obesegrad och har vunnit fem raka matcher – alla utom en via avslut. Under sin pågående vinstsvit har han bland annat besegrat svenske Diego Gonzalez, forne UFC-fightern Nah-Shon Burrell och avslutade Mario Sousa i Contender Series. 

 

Läs också:

Hur långt tror du Ikram Aliskerov kan gå i UFC? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.