Nyheter

Uppgifter: Khamzat Chimaev har stormatch på gång mot världsfemman!

Publicerat 11 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Khamzat Chimaev. Foto. Steve Bonhage

Det verkar som att den obesegrade svenske UFC-stjärnan Khamzat ”Borz” Chimaev kommer att ställas mot antagonisten och rivalen Paulo Costa i den delade huvudmatchen på UFC 294 i Abu Dhabi den 21 oktober i år. 

En hatmatch mellan de har varit på tal länge, sedan deras intensiva konfrontation i Las Vegas. Det var den forne UFC-fightern och analytikern Chael Sonnen som meddelade uppgifterna via The MMA Hour, hittills har UFC inte bekräftat påståendet. Det är dock i linje med flera andra uppgifter Maximum Sports tagit del av under de senaste veckorna. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Återvänder till mellanvikt

Khamzat må ha gått sina största UFC-matcher i weltervikt men gjorde sin UFC-debut i mellanvikt mot John Phillips, och knockade även Gerald Meerschaert i samma viktklass. 

Detta är dock utan tvekan den mest meriterade motståndaren Khamzat mött i mellanvikt. Han har inte tävlat sedan september förra året i catchvikt efter en enorm viktmiss. Han skulle ha mött Nate Diaz men mötte sedan över Kevin Holland på grund av viktmissen, ”Borz” dominerade matchen och vann via submission. 

Costa har slagit Yoel Romero och Uriah Hall med flera och är en av de tuffaste knockoutartisterna i mellanvikt. Efter två raka förluster mot Israel Adesanya och Marvin Vettori återvände Costa med en storslagen seger över den forne mästaren Luke Rockhold i augusti förra året. 

Läs också:

Hur ser du Khamzat Chimaev vs Paulo Costa sluta?

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.