Nyheter

Ilir Latifi förlorar genom delat domslut på UFC Vegas 73.

Publicerat 21 maj, 2023

By Sofia Gembel

Ikväll såg vi den svenske MMA-stjärnan Ilir ”The Sledgehammer” Latifi på UFC Vegas 73!

Latifi ställdes mot brasilianaren Rodrigo Nascimento i en tungviktsmatch på kvällens gala och Nascimento vann via delat domslut. Matchen var väldigt jämn och scorecarden var 29-28, 28-29 och 29-28. 

Toppfightern Latifi med ett nuvarande matchfacit på 16-9 gick sin 16e match på UFC ikväll och där kunde vi se en erfaren fighter. Trots att han inte vann matchen så visade han sin nivå och starka brottning. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Målet att bli världsmästare i brottning

Latifi började träna brottning när han var liten med målet att bli världsmästare. All tid han la ner på träningen gav resultat i att han blev flerfaldig svensk mästare i brottning. 
Men med en storebror som tränade MMA blev det ett ganska naturligt steg för Latifi att också börja träna MMA.

”The Sledgehammer” gjorde sin UFC-debut 2013 och började tävla i lätt tungvikt. Han har mött och vunnit över fighters som Ovince Saint Preux och Tyson Pedro.
Efter en del nederlag bestämde han sig för att gå upp till tungvikt där han har vunnit två matcher genom domslut. 

Svenskens motståndare Nascimento gick en match på Dana White’s Contender Series där han vann mot Don’Tale Mayers via submission. Denna vinst ledde vägen till hans UFC-debut och inatt gick han sin fjärde match på UFC. 

Läs mer

Vem vill du se Latifi ställas mot härnäst?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.