Nyheter

Uppgifter - Paulo Costa vs Ikram Aliskerov inte alls klar: "UFC ljuger"

Publicerat 20 maj, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Tidigare i veckan blev UFC 291 officiellt annonserat, vilket utan tvekan är ett av årets största MMA-event! En av matcherna som UFC offentliggjorde var ett mellanviktsmöte mellan Paulo Costa och Ikram Aliskerov – men nu kastas en skugga av misstro över den matchningen. 

Ett fan frågade Costa om matchen mot Aliskerov verkligen var klar eller om UFC ljög, varpå den brasilianske mellanviktaren kort svarade ”de ljuger”. Sedan dess har Costa raderat meddelandet, men hans respons är talande. 

Att UFC skulle ha annonserat en match utan att den är påskriven är inget nytt och är något som har använts som en oetisk förhandlingsteknik tidigare.

Genom att annonsera en match som inte är påskriven och skapa hajp så kan fighters framstå som fega om de sedan drar sig ur eller nekar matchen – vilket skadar deras varumärke. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Har endast en förlust i MMA – mot Khamzat

Aliskerov är en flerfaldig världsmästare i kampsporten sambo och han har imponerande avslut över Denis Tiuliulin och Miro Jurković.

Hans hittills enda förlust i MMA skedde mot ingen mindre än det svenska fenomenet Khamzat Chimaev i april 2019. Det var en oerhört jämn match fram till att Khamzat träffade med en uppercut som knockade Aliskerov. 

Hittills har Alsikerov hunnit med en match i UFC – en brutal knockout över Phil Hawes

Costa förlorade via knockout när han utmanade Israel Adesanya om mellanviktstiteln i september 2020 men har sedan dess återvänt till vinstkolumnen över med en domslutsvinst över Luke Rockhold

Läs mer

Vill du se Paulo Costa vs Ikram Aliskerov


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.