Nyheter

90-årig svensk kvinna blir den första i norden att ta svart bälte grad 7!

Publicerat 21 juni, 2023

By Sofia Gembel

SLOGAN

Solveig Malmkvist Bennerström, 90 år, blir den första kvinnan i norden att ta svart bälte grad 7! 

”Det känns overkligt” sa hon till P4 Stockholm. 

I en intervju med Via TT säger hon: ”Jag blev våldsamt intresserad! Det kändes som att komma hem. Det passade mig. Jag var gammal gymnast så jag var vig och vågade träna hårt. men efter första judo-passet var jag tvungen att gå baklänges ner för trapporna för jag hade sådan träningsvärk”.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Började träna judo 1962

Den svenska 90-åringen har tränat judo i mer än 60 år! Hon började träna kampsporten redan 1962, och hon var den enda svenska kvinnan som utövade sporten. Under hennes aktiva år inom judo har hon rekryterat många andra kvinnor till kampsporten. 

Samtidigt som hon själv utövat sporten har hon också tränat upp flera VM- och EM-medaljörer. Hon brinner också för att hjälpa personer med både fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar. Hon har tagit in dom under sina vingar och hjälp dom med träningen. 

Malmkvist Bennerström var också med och grundade IK Södra redan 1963, och denna judoklubben är idag en av Sveriges största med över 800 medlemmar.

Läs mer

 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.