Nyheter

Thaiboxaren Anton Wall avstängd för doping

Publicerat 11 juli, 2023

By Tobias Lindkvist

Anton Wall Muay Thai 12 Frontkick.online

Thaiboxaren Anton Wall har blivit avstängd av Dopingsnämden i fyra år för doping. Detta meddelar Riksidrottsförbundet.

Enligt Dopingsnämden har hittades spår av den förbjudna substansen Metandienon i ett test som togs i Walls bostad den 6 februari 2023.

Läs uttalandet från Dopningsförbundet nedan:

”Antidoping Sverige genomförde den 6 februari 2023, en dopingkontroll beträffande Anton Wall i bostaden. Efter analys av det urinprov som han lämnat vid kontrolltillfället meddelade Dopinglaboratoriet vid Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge, att provet visade förekomst av metandienon.

Dopingnämnden beslutar enligt artikel 2.1 i IDR, att i enlighet med artikel 10.2.1.1 i IDR, stänga av Anton Wall under tiden från och med 7 mars 2023 till och med 6 mars 2027 från deltagande i tävling eller annan aktivitet (annat än godkänt antidopingrehabiliteringsprogram) som godkänts eller organiserats av Riksidrottsförbundet eller specialidrottsförbund, förening eller IdrottsAB inom Riksidrottsförbundets medlemsorganisation.

Anton Wall får under denna period inte heller delta i tävling godkänd eller organiserad av professionell liga eller annan internationell eller nationell evenemangsorganisation eller idrottsaktivitet, på elitnivå eller nationell nivå, som erhållit statligt bidrag.”

Anton Wall har vunnit SM

Unders in framgångsrika karriär har Halmstadsfajtern vunnit två SM-guld i thaiboxning, ett brons i U23-VM, ett EM-silver i U23 samt två SM-guld i kickboxning.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Läs mer


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.