Nyheter

UFC 291: Justin Gaethje knockar Dustin Poirier!

Publicerat 30 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC 291 gick precis av stapeln där de älskade publikfavoriterna Dustin ”The Diamond” Poirier och Justin ”The Highlight” Gaethje gjorde upp i en efterlängtad returmatch. 

Bägge fighters har tidigare vunnit interimtitlar i UFC men bägge har också misslyckats i att unifiera titlarna och bli obestridda mästare. Nu stod den vakanta BMF-titeln på spel i huvudmatchen. 

Den första ronden var jämn men Poirier träffade med ett hårt slag som skakade Gaethje. Trots det lyckades Gaethje hålla sig kvar och pepprade Poirier med hårda bensparkar. 

I den andra ronden siktade Gaethje högt med en av sina sparkar och även om Poirier delvis blockade sparken blev han ändå sänkt. Gaethje följde upp med ett slag och matchen avslutades. 

Herarna står nu 1-1 i UFC.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

En av de bästa matcherna från 2018

Poirier och Gaethje möttes för den första gången i huvudmatchen på UFC on FOX 29 i Arizona under april 2018.

Gaethje lossade iväg många av sina berömda bensparkar tidigt och fortsatte attackera sin motståndares ben under hela matchen.

Poirier hade problem med bensparkar inledningsvis men började hitta bättre och bättre sätt att kontra sparkarna med sin boxning. 

Gawthje slängde också iväg hårda, skoningslösa slag men Poirier satte ihop bättre kombinationer – något som slutligen ledde till seger via TKO i början av den fjärde ronden.

Därefter gick Poirier vidare till att så småningom utmana om titeln, medan Gaethje fick sig en rejäl tankeställare. 

Förlusten var en av faktorerna som gjorde så att Gaethje förfinade sin stil och blev något mer defensiv – men fortfarande lika underhållande. 

Läs mer

UFC 291: Borde Justin Gaethje få titelchans efter vinsten över Dustin Poirier?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! Vad tyckte du om returmatchen mellan Poirier och Gaethje? Kommentera på Facebook och följs våra sociala medier! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.