...
Connect with us

Exklusivt

Max Håkansson inför Carelia Fight XVIII: ”Ingen i Finland är som jag”

Publicerat

Max Håkansson GBG Mac Maximum Sports

Den 12 oktober går Carelia Fight XVIII av stapeln i Finland, och bland de svenska fighters som är redo att kliva in i buren återfinns Max Håkansson från GBG MAC. Med ett matchfacit på 1-2 är Håkansson hungrig på att avsluta året starkt och ser fram emot att möta Finlands egen Veeti Maksimainen i en fartfylld match.

Carelia Fight är en av Nordens mest prestigefyllda MMA-galor, med en historia som sträcker sig över nästan två decennier. År 2022 fick galan utmärkelsen som Finlands bästa MMA-evenemang, och årets upplaga lovar att leverera samma höga nivå av kampsport. Med en mix av nordiska och internationella fighters på kortet har intresset varit stort inför Carelia Fight XVIII.

Max Håkansson, som var planerad att tävla på Superior Academy 1 tidigare i år men tvingades dra sig ur, är nu tillbaka med nya krafter och förbereder sig för att visa vad han går för i Finland. Hans fokus har legat på att finslipa sin stående stil, en aspekt av hans game där han anser sig vara både kreativ och oförutsägbar.

– Jag tror att min motståndare inte kommer vara beredd på vad jag kommer göra, säger Håkansson till Maximum Sports . Han har inte mött någon som mig tidigare. Det finns ingen i Finland som är som jag, så det blir en spännande match,

Håkansson övertygad om sina styrkor, framförallt när det gäller det stående gamet, där han beskriver sig som kreativ och svår att förutsäga. Under förberedelserna fortsätter han träna på GBG MAC, där han omger sig med ett starkt team.

– Jag tränar hårt och utvecklas varje dag. Vi slipar på de delar av mitt game som behöver förbättras, och jag tränar med riktigt bra folk på klubben.


MISSA INTE


Håkanssons kampsportsresa började redan som barn, inspirerad av sin pappa som tränade karate. Redan i tidig ålder väcktes hans passion för kampsport, och med åren har han utvecklat sina färdigheter inom olika discipliner.

– Min kampsportsresa började när jag var ett litet barn, säger Håkansson. Jag började träna karate som liten eftersom min pappa också höll på med det. Vi kollade på Bruce Lee-filmer och Jean-Claude Van Damme, och det väckte mitt intresse. Genom åren har många olika inspirerat mig – mina gamla karatetränare, min första BJJ-coach, min första MMA-coach Anders, samt Jocke och mina nuvarande coacher på GBG MAC. De är för många att nämna och säkert någon som jag glömt bort att nämna också.

När det gäller resten av 2024 ser Håkansson fram emot att tävla så mycket som möjligt. Målet är att fortsätta utvecklas som fighter, ha kul i processen och samla vinster.

– Resten av 2024 handlar om att träna, träna, träna, slåss, slåss, slåss och vinna så många matcher som möjligt och ha kul. Det blir roligt.

Carelia Fight XVIII går av stapeln den 12 oktober och erbjuder en rad spännande matcher där fighters från hela Norden gör upp. Förutom Håkansson kommer Sverige även att vara representerat i form av NM-medaljören Elias Ksia.