Connect with us

Exklusivt

Stigande talangen inför stormötet: ”Går inte ut för att vinna på poäng”

Publicerat


Nyheter

Stigande talangen inför stormötet: ”Går inte ut för att vinna på poäng”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan Romare

Svensk A-klass-MMA är större och starkare än någonsin. Unga fighters kan bygga upp sina namn och varumärken på ett helt annat sätt än innan och kan sätta avtryck på den svenska MMA-scenen även innan de tagit klivet till proffs – Göteborgaren Max Håkansson från Fit4Fight är utan tvekan en utav de som börjar hamna på fansens radar.

I dagsläget ligger Håkansson inne med en tre matcher lång vinstsvit, inklusive en seger på kort notis mot norrmannen (och svenskdräparen) Ahmed Khalil, samt en imponerande knockoutvinst över Benjamin Owusu.

Härnäst är Håkansson inbokad för att möta knockoutartisten Simon Ekbäck på Fight Club Rush (FCR) 19 nästa lördag den 24 februari.

Håkansson har stigit till allt större scener match för match och ser sin kommande drabbning som ett erkännande för vad han är kapabel till.

– FCR är ju den största organisationen i Skandinavien, det betyder att man gör något rätt att få ett sådant erbjudande, säger Håkansson i intervju med Maximum Sports.

Det är enkel match som väntar Håkansson. Ekbäck sitter också på tre raka segrar, alla via knockout. Senast stod han för en brutal seger över Okan Yildiz på FCR 18 i en prestation som satte honom i rampljuset.

Håkansson räds dock inte av motståndarens knockoutkraft, han tilltalas snarare utav utmaningen.

– Jag har kollat lite på hans matcher, jag såg hans senast knock, det såg bra ut! Jag förväntar mig en banger, han gillar att stå och slåss, jag gillar att stå och slåss, det blir en rolig fight för fansen.Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Både stark och teknisk – en farlig kombination”

När Håkansson granskar sin motståndare så ser han kanske inte den bredaste arsenalen – men en tydlig spetskompetens. 

Ekbäck har dynamit i nävarna men styr sina attacker med taktisk precision. Håkansson är väl medveten om hoten som väntar honom i buren.

– Det finns inget jättemärkvärdigt jag ser, det är kraften han har och en blanding av… många som har kraft brukar gilla att svinga men han verkar ha mycket mer tanke bakom allt han gör. Han är både stark och teknisk vilket är en farlig kombination.

Trots de hoten som uppstår i mötet med Ekbäck känner Håkansson sig självsäker.

Håkansson har en märkbar fördel vad gäller längd samt räckvidd och skulle kunna utnyttja de aspekterna för att plocka isär sin motståndare på distans.

– Självklart är det ju räckvidden som ger mig fördel, att hålla det på avstånd. Med den stilen jag har blir det att hålla honom på utsidan med mina sparkar. Håller jag honom på distans så ser jag att det går min väg.

Just nu rider Håkansson på den vågen av framgång som resten av hans klubbkamrater också njuter av. Lagkamrater som exempelvis Enes Kollari gör Håkansson sällskap på FCR 19 och gymmet börjar få ett allt större erkännande på allt större scener.

Håkansson ger Fit4Fights huvudtränare Anders Dahlin stor eloge och erkännande i klubbens framgång.

– Jag tror att en stor del av vågen beror på vår coach Anders, jag har tränat med honom på andra klubbar men med honom vill folk träna och tävla mer, han ser till att vi alla pushar varandra, den vågen av framgång blir starkare och större.

Bortsätt från sin längd och räckvidd så är Håkanssons snurrande och okonventionella attacker utmärkande för hans fightingstil.

Taket på Halmstad Arena lyftes när Håkansson fick in en klockren spinning back kick som sänkte norske Khalil i höstas.Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Käftsmällspodden (@kaftsmallspodden)

Håkansson avslöjar inga specifika tekniker men utlovar något spexigt mot Ekbäck.

– Jag tycker det är roligt med snurrsakerna, så något coolt kommer det bli, det kan jag säga. Jag vill inte lova att det blir just det [spinning back kick], men något coolt kommer det bli.

Det är flera olika komponenter som gjort Håkansson populär och aktuell. Hans fightingstil, talang och potential är givetvis väsentliga, men hans inställning är minst lika viktigt.

Håkansson är väl medveten om att sport och underhållning möts i MMA och han är, utöver seger, ute efter att underhålla publiken.

– Jag kommer inte gå ut för att vinna på domslut eller poäng – jag går ut för att försöka avsluta honom och göra det spektakulärt. Han ska inte bli trött och ramla ner, jag ska sänka honom med något hårt. Det ska vara underhållande, det är ändå showbizz!

Både Håkansson och Ekbäck är ytterst lovande talanger som säkerligen har en ljus framtid i MMA.

Om deras tidigare prestationer är någon indikation på vad som väntar fansen den 24 februari så kan deras match på underkortet mycket väl stjäla hela showen.

Läs mer

Hur går det för Max Håkansson mot Simon Ekbäck?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter