Connect with us

Boxning

LISTA: 5 största talangerna i boxningsvärlden just nu!

Publicerat

 

Nyheter

LISTA: 5 största talangerna i boxningsvärlden just nu!
Vem blir nya Floyd Mayweather?

Publicerat januari 13 2023

By Philip Dersén

Det har blivit dags att utnämna boxningsvärldens 5 största talanger just nu. Vem blir nya Floyd Mayweather?

 

Det är alltid svårt att avgöra vilka som för tillfället är världens största talanger i boxningens värld.
Därför har jag här utgått ifrån enbart de boxare som redan har gjort sin proffsdebut och är 25 år eller yngre. 

1. Devin Haney – Ålder: 24 – (Record: 29-0) – 4 VM-titlar

När man ska utse världens mest talangfulla boxare år 2023, är det i princip omöjligt att undvika California-födde Devin Haney. 24-åringen har redan radat upp 29 segrar som proffs och de två senaste åren har han mött riktigt tuffa motståndare. VM-titlarna vann han lekande lätt mot George Kambosos Jr och segern i returen var än mer övertygande. Att de båda matcherna utkämpades på bortaplan nere i Australien gör det bara ännu mer imponerande. Det fjolåret gör att ”The Dream” som han kallas är en välförtjänt etta på den här listan.

Under 2023 är förhoppningen att han utmanas av den levande legendaren Vasily Lomachenko. En vinst även där och Haney växer fram till en av branschens största fixstjärnor.

Kul kuriosa är att Devin Haney vid flera tillfällen tränat ihop med Floyd Mayweather och att han  så tidigt som i 10-års åldern gjorde sitt första pass med ”The best ever”.

2. Shakur Stevenson – Ålder: 25 – (Record: 19-0) – 2 VM-titlar 

Shakur Stevenson är underbarnet som är född i Newark, New Jersey. Efter silvermedaljen på OS i Rio De Janeiro 2016 valde han att gå över till proffsscenen. Väl där har motsvarat de högt ställda förväntningar som vilat på hans axlar. Jamel Herring och Oscar Valdez är de tyngsta namnen han besegrat på sin väg att bli världens bästa Super-fjäderviktare. Nu ryktas det om att han ska ta steget upp i vikt och möta giganter som Gervonta Davis och Devin Haney (1:a på den här listan).

Det enda negativa med Shakur är att han för tillfället inte säljer särskilt mycket biljetter. En del menar på att det beror på att han inte är en riktig avslutare, då han ännu bara avslutat 9 proffsmatcher i förtid.

3. Ryan Garcia – Ålder: 24 – (Record: 23-0) – Ingen VM-titel

Ryan Garcia slog igenom för allmänheten när han i början av 2021 slog ut Luke Campbell med ett rejält kroppsslag. Sedan dess har karriären gått lite i stå för supertalangen. Det har varit en ihållande depression som tvingat Garcia att ta en rejäl paus från boxningen och kändisskapet. Glädjande nog så återvände han dock till ringen två gånger under förra året. Då tog han två nya segrar och nu är planen att han ska utmana Gervonta Davis under våren.

En frisk Ryan Garcia skapar problem för samtliga världsmästare i lättvikten.

Läs mer

 

4. Vergil Ortiz Jr – Ålder: 24 (Record: 19-0) – Ingen VM-titel 

Maskinen Vergil Ortiz Jr har avslutat samtliga sina proffsmatcher innan full tid. Han innehar WBA:s guldbälte men det kan inte anses vara ett äkta VM-bälte då WBA gett sitt ”riktiga” bälte till Errol Spence. Även om Ortiz imponerat sedan proffsdebuten 2016, så har inte mött lika tufft motstånd som de tre tidigare nämnda på listan.

För att han ska bräcka topptrion krävs det nog en stark prestation mot antingen Errol Spence eller Terence Crawford under året.

 

5. Jaron Ennis – Ålder: 25 (Record: 30-0) – Ingen VM-titel 

Under så sent som förra helgen bärgade Jaron Ennis sin 30:e seger som proffs. Ennis är Philadelphias nya framtidsnamn och är rankad precis bakom Vergil Ortiz i den konkurrenskraftiga weltervikten.

Känslan just nu är att vi enbart sett början på Ennis karriär.

Det kan bli hur bra som helst.

ANNONS

Fler Nyheter