Connect with us

Boxning

Nebil Ibrahim vill vinna OS-guld för Sverige: ”Ett privilegium”

Publicerat

Förra året utsåg Maximum Sports Nebil Ibrahim till den bästa amatörboxaren i Sverige och det är sannerligen en plats som fightern själv har rättfärdigat. Nu har han blivit uttagen till att representera Sverige i OS i boxning – något han alltid drömt om.

Idag blev det klart att den svenska OS-kommittén officiellt antagit Ibrahim till OS i Paris nu i sommar, 2024.

– Det känns helt fantastiskt, det är ett privelegium som alla idrottare kämpar för men få når så att vara en av de 18 känns helt fantastiskt, sade Ibrahim på presskonferensen.

– OS är det största priset som någon kan vinna inom idrott. Med WBC-bälten och sådant är det endast pengar som lockar men jag är så ickematerialistisk som det bara går så jag vinner hellre ära än pengar.

Ibrhim kommer att tävla i 57-kilosklassen och fick möjligheten till följd av att han vunnit ett EM-brons förra året.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Har vunnit fyra raka SM-guld

Uppsalaboxaren Ibrahim har imponerat med hela fyra raka SM-guld i boxning, han har även vunnit ett SM-guld i en högre viktklass än han vanligtvis tävlar i.

Utöver det är Ibrahim obesegrad mot svenskt motstånd, hans enda förluster har skett utomlands mot elitmotstånd.

Nu har Ibrahim möjligheten att uppfylla en utav sina drömmar – att tävla i OS.

 – När jag var yngre hade jag en tränare som hade tagit EM-guld och då sa jag till min morbror att jag skulle vinna EM, varpå han frågade varför jag inte ville vinna OS istället då det var större, berättade Ibrahim i en tidigare intervju med Maximum Sports. Sedan den dagen har OS varit mitt stora mål i livet.

Hittills har Ibrahim briljerat i ringen och det finns god anledning att tro att han kan återvända till Sverige med en OS-medalj.

Läs mer

Tror du Nebil Ibrahim kan vinna en OS-medalj i boxning?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!