Connect with us

Boxning

Otto Wallin hoppas på match mot boxningsstjärnan

Publicerat

otto wallin


Nyheter

Otto Wallin hoppas på match mot boxningsstjärnan

Publicerat april 6, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Efter att tragiska världshändelser drabbat toppmatcher i boxning hoppas Sundsvalls Otto Wallin på att slinka emellan för att ta sig an boxningsstjärnan Anthony Joshua. 

Det pågående kriget i Ukraina har påverkat hela världen på många olika sätt. Inte minst har flera ukrainska kampsportare valt att lägga karriären på is medan de återvänt hem för att försvara sitt land mot de ryska ockupanterna.

Den brittiske boxningsstjärnan Anthony Joshua var bokad för att möta ukrainaren Oleksandr Usyk i en returmatch senare i år. Usyk bjöd på en skräll i deras första möte när han tog en snabb ledning i matchen och höll tempot för att säkra en domslutsseger.

Nu när Usyk återvänt till Ukraina för att försvara sitt land hoppas den svenske boxningsstjärnan Otto ”All in” Wallin på att ersätta mot Joshua.

– De kanske är skyldiga mig något, kanske de inte är det, sade Wallin till BoxingScene.com. Men jag känner verkligen att jag förtjänar denna matchen [mot Joshua]. Och jag är definitivt det bästa valet. Det är viktigare än något annat för mig.

Var nära skräll mot världens bästa

I september 2019 var Wallin nära på att skrälla mot Tyson Fury – som många ser som den bästa tungviktsboxaren i världen. Wallin öppnade upp ett sår i motståndarens ansikte som nästan tvingade matchläkaren att stoppa matchen. Fury klarade sig igenom det dock och vann så småningom via enhälligt domslut.

Det må ha varit Wallins första förlust som proffs men det fick även honom att hamna på radarn hos många och han etablerade sig som en kraft att räkna med i tungvikt. Sedan dess har Wallin radat upp tre raka segrar och är högt rankad inom tungvikt.

Joshua har nu förlorat två gånger i matcher där han varit segertippad, först mot Andy Ruiz och nu senast mot Usyk. Det återstår att se om Wallin får chansen att skrälla mot Joshua.

Vill du se Otto Wallin vs Anthony Joshua?

Annons

Fler Nyheter