Connect with us

Boxning

Brittiske UFC-stjärnan tippar stormatchen: ”Skolar honom”

Publicerat

Tyson Fury vs Dillian Whyte poster.


Nyheter

Brittiske UFC-stjärnan tippar stormatchen: ”Skolar honom”

Publicerat april 5, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

 

Om strax över två veckor kommer tungviktsboxarna Tyson Fury och Dillion Whyte att mötas i vad UFC-fightern Tom Aspinall tror blir en ensidig match. 

I dagsläget är Manchesters Tyson ”The Gypsy King” Fury (30-0-1) onekligen en av de största boxarna i världen – kanske även den allra största. Han har hittills aldrig smakat på förlust och har ett självförtroende som är otroligt svårrubbat.

Härnäst kommer Fury att ställas mot landsmannen Dillian ”The Body Snatcher” Whyte (28-2) den 23:e april. Whyte är en skicklig, högt rankad fighter med vinster över toppnamn som Alexander Povetkin och Derek Chisora.

”Kommer skola honom”

Ännu en tungviktare från Manchester som blivit oerhört framgångsrik är UFC-fightern Tom Aspinall (12-2) som är besegrad i UFC med fem raka vinster.

Nyligen blev Aspinall tillfrågad om Furys möte med Whyte och han hade inga tvivel om hur han ser matchen sluta.

– Jag tror att Tyson kommer skola honom, sade Aspinall till talkSPORT.

– Om någon hade slagit Tyson så hade det varit Deontay Wilder och han har misslyckats varje gång på tre försök, så jag tror han skolar [Whyte] enkelt.

Fury kommer senast från två raka T/KO-vinster över Deontay Wilder och vann därmed trilogin. Oddsmakarna har Fury som tydlig favorit och enligt Aspinall är det helt rätt odds.

Aspinall besegrade senast Alexander Volkov via submission i den första ronden i en enastående prestation. Det verkar onekligen som att tungviktare från Manchester är på uppgång och på väg mot stor framgång.

Har Tom Aspinall rätt om Tyson Fury vs Dillian Whyte?

Annons

Fler Nyheter